Hyppää sisältöön

Brittany Lang voitti US Openin

Brittany Lang voitti ensimmäisen major-turnauksensa.

Naisten US Openin ratkaisu kolmen reiän uusintaan. Siinä Yhdysvaltain Brittany Lang päihitti Ruotsin Anna Nordqvistin. Lydia Ko putosi kolmanneksi.

Brittany Lang voitti kotiyleisön suureksi iloksi naisten US Openin. Tasainen kisa venyi uusintaan, jossa Langille taipui Anna Nordqvist.

Kisaa kolmen päivän jälkeen johtanut Lydia Kolle sattui päätöskierroksen puolivälissä heikko hetki. Hän pelasi reiät 8-14 viisi yli parin. Uusiseelantilainen putosi jaetulle kolmannelle sijalle yhteistuloksella neljä alle parin.

Langille major-voitto oli uran ensimmäinen. 30-vuotias teksasilainen on pelannut LPGA Tourilla kymmenen vuotta, mutta ensimmäisen voittonsa hän otti kiertueella vasta 2012. Toista ykköstilaa piti odottaa neljä vuotta, mutta se olikin sitten sitäkin maukkaampi.

”Olen aina haaveillut US Openin voitosta. Olen aina kunnioittanut suuresti USGA:ta ja tätä turnausta”, Lang kertoi lehdistötilaisuudessa.

”Sanoinkin hiljattain ääneen jollekulle, että olen suuri alisuorittaja golfissa”, Lang sanoi.

Nyt sitä ongelmaa ei enää ole. Aiemmin hänen paras sijoituksensa majoreissa oli kakkossija, jonka hän otti vuonna 2012 British Openissa. Yhdysvaltain Solheim Cup -joukkueeseen Lang on kuulunut vuodesta 2009 lähtien.

Lang tienasi voitostaan noin 800 000 dollaria. Kuukautta aiemmin miesten US Openin voitti Dustin Johnson, joka tienasi urakastaan miljoona euroa enemmän kuin Lang.

Etsi luettavaa