Hyppää sisältöön

Bridgestone Invitational – Dustin Johnson varasti shown

Johnson onnistui kahteen peräkkäiseen voittoo ensimmäistä kertaa urallaan.

Dustin Johnson nousi kolmen lyönnin takaa voittoon dramaattisessa kilpailussa.

Sunnuntaina kärkipaikalta lähtenyt Jason Day pelasi viikon parasta peliään kierroksen alussa. Kuudella ensimmäisellä reiällä Day missasi vain yhden väylän ja yhden griinin. Kakkosväylällä uponnut eagle chippi nostin australialaisen kahden lyönnin johtoon, joka säilyi suurimman osan päivää. 

Kierroksen keskivaiheilla muutama missattu avaus lisäsi jännitystä peliin, mutta Day säilytti kärkipaikan hyvällä lähipelillä. Avauslyönnit olivat Jasonin ongelma pitkin viikkoa mutta pahin rangaistus virheistä tuli vasta sunnuntaina. Kuudellatoista vasemmalle karannut avaus päätyi kuusen taakse. Dayn onneksi hän pääsi lyömään palloa oksien ali mutta lyönti epäonnistui ja karkasi puihin väylän toiselle puolelle. Par vitosen kolmatta lyöntiä Day lähti yrittämään griinille puiden katveesta. Epäonnistunut sankarilyönti pomppi veteen ja korttiin merkittiin tuplabogi. 

Jason Day oli kilpailun komennossa 69 reikää

Jason Day oli kilpailun komennossa 69 reikää

GettyImages

Samaan aikaan Dustin Johnson teki takaysin kolmannen birdien seitsemälletoista. Kolmen lyönnin heilahdus käänsi kilpailun amerikkalaisen hyväksi. Day teki vielä bogin viimeiselle jääden kilpailussa kolmanneksi. Toisen sijan otti Scott Piercy, joka jäi kakkoseksi myös U.S. Openissa. 

Kierroksen jälkeen Johnson puhui medialle:

”Tunsin, että pelasin varmoin ottein, kaksi hyvää tulosta viikonlopulle ja sain hieman apua edellä olevilta pelaajilta.”

Dustin Johnson pelasi viikonloppuna tulokset 66 – 66 ja voitto irtosi yhteistuloksella -6. 

”Olen pelannut hyvin koko vuoden, draivannut hyvin ja lyönyt todella hyviä rautoja ja wedgejä. Se mikä ei toiminut oli putti. Suoritukset ei vain olleet riittävän tasaisia. Nyt tunnen, että pallo rullaa hyvin. Olen tehnyt putin eteen runsaasti töitä, mikä näkyy.”, Johnson jatkoi. 

Kuten voi olettaa Johnsonin tärkein ase oli jälleen draiveri. Avauslyönneissä hän oli Strokes Gained tilaston ykkönen. 341 jaardin keskiarvo pituudessa ja neljänneksi paras väyläosumissa. Huikea kombinaatio pituutta ja tarkkuutta. 

Voitto oli Johnsonin uran yhdestoista ja siirtää hänet maailmanlistan kakkoseksi hiuksen hienolla erolla Jordan Spiethin ohitse. Spieth pelasi hyvän sunnuntain ja päätyi jakamaan kolmatta sijaa (-3) yhdessä Jason Dayn kanssa. 

Leaderboard

 

Etsi luettavaa