Hyppää sisältöön

Bridgestone Invitational – Day pysyy kärjessä

Dayn lähipeli oli jälleen nerokasta

Dayn itseluottamus on korkealla ja se näkyy pelissä. Kentällä kärsivällisyys säilyy vaikka kaikki ei aina suju suunnitelmien mukaan.

Jason Day esitteli lauantaina loistavaa puttaamista ja lähipeliä. Hän onnistui vääntämään kierroksen alle parin osumalla avauslyönneillä vain kolmeen väylään. Jason säilytti kärkipaikan tuloksessa -5. 

”Yritin vain ahertaa parhaani mukaan. Se oli yksi niistä päivistä, joilla pitkä peli ei ole hallussa.”

”Emme ole täydessä terässä koko ajan mutta lähipeli pelasti minut viimeiset kaksi päivää. Olen positiivinen huomisesta, sillä jaan johtopaikkaa.”

Hyvälle itseluottamukselle löytyy hyvä syy. Day on onnistunut voittoon viimeisestä viidestä kolmen kierroksen johtopaikasta. 

Vaikka Dayn avauslyönnit lauantaina olivat tilastojen mukaan kehnoja osui hän silti 11 griiniin ja jakaa kilpailun tilastoissa kolmatta sijaa griiniosumissa. Jo torstaina Day kertoi käyttävänsä avauslyönneissä pääasiassa draiveria ja tavoitteena on lyödä niin pitkälle kuin mahdollista. Vaikka kentän väylät ovat erittäin kapeita lähestymiset voi saada griinille myös raffista jos kädessä on wedge. 

Kärkisijaa Dayn kanssa jakaa U.S. Openissa toiseksi sijoittunut Scott Piercy, jonka loistava pallonlyöminen jatkuu tällä viikolla. U.S. Openissa voitto jäi puttaamisesta kiinni ja sama ongelma saattaa tulla tällä viikolla. Lauantaina tulosta auttoi kakkosvaylällä bunkkerista uponnut eagle. 

Piercyn draiveri on jo neljä vuotta vanha Titleist 913D2

Piercyn draiveri on jo neljä vuotta vanha Titleist 913D2

GettyImages

Dustin Johnson nousi jakamaan viidettä sijaa tuloksessa -2. Päivän tulos 66 oli lauantain paras. Johnson on jälleen draivitilastojen ykkönen ja varmasti vahva haastaja vielä sunnuntaina. 

Dustin Johnsonin draiveri on tavallista pidempi 45,75 tuumaa

Dustin Johnsonin draiveri on tavallista pidempi 45,75 tuumaa

GettyImages

Leaderboard

 

Etsi luettavaa