Hyppää sisältöön

Brazel Hong Kong Openin sankari

Sam Brazel otti kaikkien yllätykseksi avausvoittonsa ammattilaisena.

Sam Brazel on voittanut Euroopan Tourin Hong Kong Openin. 37-vuotias australialainen oli aiemmin sijoittunut parhaimmillaan neljänneksi Aasian Tourilla.

Hong Kong Golf Clubin päätösreikä ei ole mikään helppo tapaus, ja tilastot vahvistavat sen. Päätöspäivänä lippu oli vedetty aivan oikeaan laitaan, eikä reiällä oltu tehty kuin yksi birdie päätöspäivänä. Sitten viimeinen ryhmä saapui reiälle.

Kärkiparina oli Australian Sam Brazel ja Espanjan Rafa Cabrera Bello, jotka olivat tuloksessa 12 alle parin. Molemmat lähtivät varmistelemaan ja löivät avauslyöntinsä raudalla keskelle väylää, Brazel muutaman metrin kauemmaksi reiästä kuin Cabrera Bello.

Jatkolyönnissä Brazel näytti onnistuvan lähes täydellisesti. Hän löi pallon suoraan lippua kohti ja pallo päätyi muutaman metrin päähän reiästä. Tosin kierroksen jälkeen liikuttunut aussi tunnusti televisiokameroille, että hän lähti lyömään palloa keskelle viheriötä, mutta jäi hieman jumiin svingissä, minkä seurauksena pallo lensikin aiottua enemmän oikealle, siis lippua kohti.

Myös Cabrera Bello onnistui hetkeä myöhemmin, vaikka jättikin itselleen parisen metriä Brazelia pitemmän birdie-putin. Kun espanjalainen epäonnistui niukasti yrityksessään, Brazelilla oli käsissään voittoputti, jossa hän ei erehtynyt.

”Tämä voitto on omistettu heille”, Brazel vastasi kysymykseen siitä, millaisia terveisiä hän lähettää kotiin perheelleen ja ystävilleen.

Ensimmäinen voitto Brazelille

Brazel on puhjennut kukkaan vanhemmalla iällään, eikä ole näissä ympyröissä kovinkaan kokenut seppä. Hän on pelannut Aasian Tourilla kolme vuotta ja vuonna 2015 hän sijoittui rahalistalla 13:nneksi, mutta tähän asti hänen paras sijoituksensa yksittäisessä kisassa on neljäs tila.  Nyt hän otti uransa ensimmäisen voiton ammattilaisena Aasian Tourin ja Euroopan Tourin yhteiskilpailussa.

Voitto toi Brazelille yli 300 000 euron tilin ja pelioikeuden Euroopan Tourille kahdeksi kaudeksi. Voittohaastattelussa hän piti sitä etuoikeutena. 

Rafa Cabrera Bello jatkaa edelleen voiton metsästystä.

Rafa Cabrera Bello jatkaa edelleen voiton metsästystä.

Getty Images

Toiseksi sijoittunut Cabrera Bello jäi jälleen nuolemaan näppejään. Hän ei ole onnistunut voittamaan sitten vuoden 2012, vaikka on pelannut pitkään loistavaa golfia. Espanjalaiselle sattui etuysin lopussa heikko jakso, sillä hän teki reiälle seitsemän bogin ja kahdeksan tuplan. Siitä huolimatta hän nousi voittotaisteluun mukaan. Brazelin rinnalle hän nousi tehtyään 17. reiälle hienon birdien.

Vaikka pettymyksen täytyi olla Cabrera Bellolle suuri, hän onnitteli vilpittömästi Brazelia kierroksen jälkeen. Ehkä hänenkin mielestään se oli kuitenkin aussi, joka heistä kahdesta tarvitsi tätä voittoa kipeämmin.

Kisassa kolmanneksi sijoittuivat Australian Andrew Dodt ja Englannin Tommy Fleetwood.

Viasat ja Viaplay näyttävät kaikki Euroopan Tourin kilpailut tällä kaudella.

 

Etsi luettavaa