Hyppää sisältöön

Bogeyt tukahduttivat Kalle Samoojan kirin Etelä-Afrikassa

Kalle Samoojan tuloskunto on ollut Dubain hienon esityksen (12.) jälkeen kateissa. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja takoi korttiinsa Pecanwood Country Clubilla kuusi birdietä, mutta viisi bogia vesittivät mahdollisuudet nousulta tuloslistan sijalta 65.

Kalle Samooja (68-70,-6) hämmästyi perjantaina kuultuaan, että hän selvitti viimeisellä tuloksella cut-rajan DP World Tourin kisassa..

”Rundin jälkeen tehtiin caddien kanssa jo suunnitelmaa, miten reenaamme viikonlopun, ja milloin aloitellaan ensi viikko.”

En olisi kyllä uskonut, että tuo riittää, mutta välillä kiva näinkin päin.”

Caddiena Samoojalla on kilpailussa Max Allison, sillä yhteistyö toista jaksoa turkulaisen aisaparina tehneen Daniel 
Mulveyn kanssa loppui ensimmäisen Ras al Khaimahin kilpailun jälkeen.

”Max on nuorehko kaveri, jolla on jo pari voittoa vyöllä. Hän tuo hyvää energiaa peliin.Toivottavasti tämä olisi pidempiaikainen suhde, Samooja totesi.

Ennen Daniel Mulveyn lyhyeksi jäänyttä paluuta turkulaisen apuna pääkiertueella kokeili kauden 2021 toisella puoliskolla muutakan kisan ajan Finnish Tourilla hyvää tulosta pelaajana tehnyt Niclas Hellberg.

Lauantain kierrokselle Samooja lähti yhdessä ensimmäisistä ryhmistä.

”Mittojen kanssa on ollut hieman haasteita ohuessa ilmanalassa, mutta päivä päivältä niihin pääsee paremmin jyvälle. Eipä tässä ole 
viikonloppuna mitään hävittävää, joten hanaa vaan”, Samooja kertoi perjantain tiedotteessa suunnitelmistaan.

Taival käynnistyi bogeylla, joita viiteen ensimmäiseen reikään kertyi peräti kolme.

Birdejä Samooja onnistui tekemään aiempia päiviä yhden enemmän, yhteensä kuusi, mutta viisi bogia pitivät hänet tuloslistan viimeisten joukossa.

Pecanwood Country Clubin resort-kenttä on osoittautunut kilpakäyttöön varsin leppoisalta.

Kahden kierroksen jälkeen tuloksella -16 johtanut Hennie du Plessis saa tehdä kahden viimeisen aikana birdien jos toisenkin pitääkseen haatajat takanaan.

Kun kolmas kierros oli kärjen osalta vasta ensimmäisellä puoliskolla, lähes koko 2000-luvun pääkiertueella menestystä niittänyt Ross Fisher (-17) oli noussut lyönnin päähän du Plessisista (-18).

Tulospalvelu.

Etsi luettavaa