Hyppää sisältöön

BMW PGA Championship: Samooja pelaa Sergio Garcian kanssa – Pulkkanen saa herätä ennen kukkoa

Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen osallistuvat tällä viikolla BMW PGA Championshipiin. KUVAT: GETTY IMAGES

Kalle Samooja ja Sami Välimäki saavat peliseurakseen LIV Golfiin siirtyneen pelaajan. Tapio Pulkkanen starttaa aamun ensimmäisessä ryhmässä.

BMW PGA Championshipin eli DP World Tourin lippulaivakilpailun lähtöajat on arvottu. Muutamalla suomalaisella on kilpailun ensimmäisillä kierroksilla mielenkiintoista seuraa.

Kiinnostavin pelikaveri on Kalle Samoojalla, joka pelaa saudirahoitteeseen LIV Golfiin siirtyneen lajin kiintotähden Espanjan Sergio Garcia kanssa.

Ennen kilpailua monet ovat arvostelleet sitä, että LIV Golf -pelaajat ylipäätään osallistuvat kilpailuun. Yksi heistä on Rory McIlroy, joka on tämän viikon kisassa mukana.

Garcian ja Samoojan kanssa kolmas ryhmän jäsen on Italian Andrea Pavan. He lähtevät matkaan klo 11.25 Suomen aikaa.

Myös Sami Välimäen peliseurana on LIV Golf -pelaaja. Hän on entinen major-voittaja, Pohjois-Irlannin Graeme McDowell, joka siirtyi LIV Golfiin ensimmäisten joukossa. Välimäki, McDowell ja Ranskan Antoine Rozner starttaavat kisaan klo 9.50 Suomen aikaa.

Kaikkein aikaisin herätys on Tapio Pulkkasella, jonka ryhmän lähtöaika on jo klo 6.50 paikallista aikaa. Kello on tuolloin Suomessa 8.50. Aikainen lähtö tarkoittaa sitä, että Pulkkasen pitää herätä jo aamuyöstä, jotta hän ehtii lämmitellä itsensä valmiiksi kisaa varten.

Pulkkasen kanssa kilpailun ensimmäisessä ryhmässä pelaavat Ruotsin Joakim Lagengren ja Ranskan Matthieu Pavon.

Kisan neljäs suomalainen on Mikko Korhonen, jonka ryhmään kuuluvat Pohjois-Irlannin Jonathan Caldwell ja Englannin Chris Wood.

Rahm ja Rory kuumimmat pelaajat

Torstaina kilpailun kuumin ryhmä starttaa klo 10.30 Suomen aikaa. Siihen kuuluvat McIlroy, Englannin Matthew Fitzpatrick ja Yhdysvaltain Billy Horschel. Heidän peräänsä kymmenen minuuttia myöhemmin lähtevät Irlannin Shane Lowry sekä englantilaiset Justin Rose ja Tommy Fleetwood.

Espanjan Jon Rahmin lähtövuoro on klo 14.40 Suomen aikaa. Hänen pelikaverinsa ovat Englannin Tyrrell Hatton ja Norjan Viktor Hovland.

Kilpailuun mahtui mukaan kaikkiaan 144 pelaajaa, ja kaikki lähetetään kahtena ensimmäisenä päivänä kentälle ykkösen tiiltä. Tästä syystä ensimmäiset pelurit joutuvat starttaamaan kilpailuun todella aikaisin aamulla.

BMW PGA Championshipin lähetysajat Elisa Viihde Viaplayllä

ViikonpäiväPäälähetysValikoidut ryhmät
Torstai14.00–20.3010.00–20.30
Perjantai14.00–20.3010.00–20.30
Lauantai14.00–20.0011.00–16.30
Sunnuntai14.00–21.0011.00–16.30

Kilpailun lähtöajat

Etsi luettavaa