Hyppää sisältöön

Bladet vai kehäpainoiset – selvitimme, millaisilla raudoilla maailmanlistan parhaat pelaavat

Brooks Koepka pelaa kehäpainoisilla raudoilla

Taotut bladet hivelevät silmiä ja tarjoavat tarkkuutta huippuosaajille, mutta kuinka moni maailmanlistan kymmenestä parhaasta pelaajasta luottaa niihin. Tästä otimme selvää.

1. Brooks Koepka, kehäpainoiset

Brooks Koepkan bägistä löytyvät Mizuno JPX919 Tour -mailat. Kyseessä on kehäpainoiset raudat. Koepkalla ei ole välinesopimusta minkään merkin kanssa, joten hän pelaa raudoilla, jotka hänen on päässyt valitsemaan raudat puhtaalta pöydältä.

2. Rory McIlroy, bladet

Pohjoisirlantilainen luottaa ehtoihin bladeihin. TaylorMaden talliin lukeutuva Rory McIlroy lyö lähestymisiä P730-mallin raudoilla (5–pw). Ainoastaan rautanelonen on eri mallia: se on P750-sarjan rautanelonen, keh

3. Dustin Johnson, bladet

Myös Dustin Johnson TaylorMaden miehiä. Hänellä on Roryn tapaan P730-bladet, mutta varta vasten häntä varten taotut prototyypit.

4. Justin Thomas, bladet

Viime viikolla Koreassa voittanut Justin Thomas pelaa Titleistin Muscle Back -bladeilla. Yksi rasti lisää siis bladejen puolelle.

5. Jon Rahm, kehäpainoiset

Kehäpainoiset kaventavat tilannetta, sillä Jon Rahm käyttää TaylorMaden P750-mailoja. Tilanne on nyt 3–2 bladejen hyväksi.

6. Patrick Cantlay, kehäpainoiset

Patrick Cantlay tasoittaa Titleistin AP2 718 -raudoillaan. 

7. Justin Rose, bladet

Olympiavoittaja Justin Rose vaihtoi täksi vuodeksi japanilaismerkki Honman bladeihin. Sitä ennen hänellä oli välinesopimus TaylorMaden kanssa.

8. Xander Schauffele, kehäpainoset

Yhdysvaltalainen Xander Schauffele käyttää Callawayn Epic Pro -rautoja eli kehäpainoisilla mailoilla: tilanne on jälleen tasan.

9. Bryson DeChambeau, bladet

Kaikki tietävät, että hullu professori pelaa tasapitkillä varsilla, mutta onko varsien päässä blade- vai kehäpainoinen lapa?

Oikea vastaus on blade. Aiemmin hän käytti Cobran One Length King -rautoja, jotka ovat kehäpainoiset, mutta jokin aika sitten hän siirtyi Cobran uusiin King Forged MB -bladeihin.

10. Tiger Woods, bladet

Tiger Woods pelaa tietenkin bladeilla. On aina pelannut ja tulee todennäköisesti pelaamaan myös uransa loppuun saakka. Hän on pelannut viimeisimmän paluunsa jälkeen TaylorMaden mailoilla, ja hänen bägissään on häntä varten valmistetut prototyypit: P-7TW-raudat.

Maailmanlistan kymmenestä parhaasta kuusi siis pelaa blade-raudoilla ja neljä kehäpainoisilla. Tästä ei kuitenkaan kannata vetää johtopäätöksiä omaan peliin, sillä vaikka enemmistö heistä luottaakin bladeihin, kannattaa suurimman osan klubipelaajista käyttää anteeksiantavia kehäpainoisia mailoja.

Etsi luettavaa