Hyppää sisältöön

Big Bang Scramblen säännöt

GoGolf Big Bang 2nd Edition Konopiste Praha

Kisa järjestetään 20.8. Kytäjän North West -kentällä. Kisa pelataan pariscramblenä mies-, nais- tai sekajoukkein.

Big Bang Scramble on avoin parikisa 18 vuotta täyttäneille mies- ja naisamatööreille. Pelimuoto on tasoituksellinen scramble.

Joukkueen muodostaa kaksi pelaajaa, jonka tasoitus on 1/3 parin yhteenlasketuista tasoituksista. Joukkueen maksimitasoitus on kuitenkin enintään joukkueen pienemmän tasoituksen omaavan pelaajan slope-tasoitus. 

Scramblessä kaikki avaavat. Sen jälkeen joukkue valitsee pallon, joka jatkolyöntiä ajatellen on parhaassa paikassa. Pallon viereen, tuloskortin etäisyydelle, pannaan merkiksi griinihaarukka tai tii. Se pelaaja, jonka pallo on valittu, lyö ensimmäisen jatkolyönnin. Toinen pelaaja pudottaa pallonsa mahdollisimman lähelle merkittyä kohtaa, ei kuitenkaan lähemmäksi lippua, ja suorittaa lyöntinsä. Näin edeltään aina reikään asti.

Kisaan mahtuu enintään 42 paria. Ilmoittaudu kisaan tästä

Ilmoittautumiset tulee perua viimeistään kahta päivää ennen kilpailua. Peruuttamattomasta kilpailupaikasta voi joutua maksamaan kilpailumaksun. 

Lähtöryhmät arvotaan 18.8. Lähtöajat löytyvät yksi päivää aiemmin kyseessä olevan kentän klubin ilmoitustaululta klo 12 alkaen ja ovat kysyttävissä caddiemasterilta.

Entisten ja tulevien bigbangerien kisamaksu on 59 euroa, muille hinta on 69 euroa. Kytäjän pelioikeuden omaaville osallistumismaksu on 29 € per pelaaja. Kisamaksu sisältää lounaan. 

Parikilpailun voittajat pääsevät GoGolfin kustantamalle pelimatkalle 12.-17.10. Golf Resort Golf Konopiště (arvo 890 €). Finaalimatka on henkilökohtainen. Mikäli voittaja on jo maksanut varausmaksun tai koko matkan, GoGolf hyvittää summan hänelle. Matkan hintaan ei sisälly bägikuljetukset.

Kilpailussa palkitaan viisi parasta paria. Kisassa järjestetään myös erikoiskilpailuja.

Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden palkintojen uudelleen järjestelyyn. Tällaisia syitä ovat mm. pelaajien diskaus, virheellinen tulostenlaskenta klubin toimesta tms. syy, joka on aiheuttanut väärän järjestyksen tulosluettelossa. Tulokset ovat virallisia kaksi päivää kilpailun päättymisen jälkeen. 

Palkinnot jaetaan vain palkintojenjakotilaisuudessa paikalla olevien pelaajien kesken, joilla on voimassa oleva EGA-tasoitus. Jos, palkittavan joukkueen kummatkaan pelaajat eivät ole paikalla, siirtyy palkinto seuraavalla sijalla olevalle joukkueelle, joka on paikalla.

Tuloskortit palautetaan välittömästi kentän caddiemastereille tai muuhun kentän osoittamaan paikkaan tietojen tarkastuksen jälkeen allekirjoitettuna. Palkintojenjako suoritetaan tasatuloksessa mukaisesti viimeisten 9, 6, 3, 1 reiän tuloksen perusteella. Reiät huomioidaan kentän normaali pelijärjestyksen mukaisessa järjestyksessä. Tasatuloksissa reikätulokset huomioidaan tasoituksien kanssa. 

Niissä tilanteissa, joissa kilpailun säännöt eivät anna ratkaisua, tekee päätöksen kilpailun johtaja.

Ryhmän kaikkien pelaajien on oltava pelivalmiina lähtöajan mukaan lyöntivuorosta riippumatta. Jos pelaaja myöhästyy 1-5min, tulee seurauksena 2 rangaistuslyöntiä, jos myöhästyminen on yli 5 min, suljetaan hänet kilpailusta.

Kilpailuissa golfauton käyttö on sallittu lääkärintodistusta vastaan. Veteraani-iässä (M 65v N 60v) olevat pelaajat voivat käyttää autoa perustelluista syistä ilman lääkärintodistusta. Poikkeusluvan golfauton käyttöön voi myöntää seuran kilpailunjohtaja kilpailukohtaisesti.

Etäisyysmittarin käyttö on sallittu (vain etäisyyttä mittaavat).

Kilpailussa noudatetaan Kytäjän omia paikallissääntöjä.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin säännöissä ja palkinnoissa. Järjestäjä pidättää myös oikeuden peruuttaa kilpailu vähäisen osallistujamäärän vuoksi, jolloin osallistumismaksut palautetaan.

Etsi luettavaa