Hyppää sisältöön

Bernhard Langer: ”Rakastan golfia, kilpailen niin kauan kun pysyn terveenä”

Bernhard Langer pääsee kaudella 2020 jo 32:n kerran mukaan The Openiin

62-vuotias Langer pääsee tulevalla kaudella Open Championshipiin. Saksalaistähti pelasi uransa parhaan kauden 60-vuotiaana ja tähyää kohden uusia uskomattomia ennätyksiä.

Bernhard Langer voitti joulukuun alussa poikansa Jasonin kanssa Floridassa pelattavan perinteisen Isä&Poika-kilpailun. Se on Champions Tourin epävirallinen kisa, jossa Bernhard Langerilla oli jo kolme aiempaa kiinnitystä. Tapahtuma päättyi uusinnassa Jasonin viimeistelemään eagleen.

Virallisia voittoja Langerilla on 50-vuotiaiden pääkiertueella 40,  kaikkien aikojen listakärki Hale Irwin on viiden ykköstilan päässä. Saksalaistähti joutuu pelaamaan itseään toistakymmentä vuotta nuorempia pelaajia vastaan, joten voittomahdollisuudet pienenevät vuosi vuodelta.  

Irwinin ennätyksen rikkominen tuntuu tässä vaiheessa tavoittamattomalta unelmalta.  Langer on Champions Tourillakin uransa loppusuoralla, mutta ei välttämättä vielä aivan kalkkiviivoilla.  Champions Tourin vanhin voittaja on Gary Player, joka oli viimeisen ykköstilansa pokatessaan kolmen kuukauden päässä 63-vuotissynttäreistään.

Kuukautta ennen 62-vuotissynttäreitä saavuttamansa voitto Senior Open Championshipissa toi Langerille paikan heinäkuun 2020 Open Championshipiin, jossa Langer jäi aktiviiaikoinaan kahdesti kakkoseksi. Muistaa sopii, että Tom Watson oli 59-vuotiaana uusimassa Openin voitosta Stewart Cinkin kanssa.

Langer on voittanut vähintään yhden Champions Tourin kilpailun vuosittain kaudesta 2007 alkaen.

Merkillepantavaa on sekin, että hänen paras kautensa osui vuoteen 2017,  jollloin hän täytti elokuussa 60 vuotta ja ylsi ykköseksi uskomatttomasti seitsemän kertaa. ansaiten lähes 3,7 miljoonaa taalaa.

Tämä on koko Langerin mittavan uran paras yksittäinen vuosi.

Mikäli vastaava ”suonenvetovuosi” osuisi tulevalle kaudelle, Langer siirtäisi historian kirjoihin Irwinin ennätyksen, jota on pidetty käytännössä lyömättömänä.

Etsi luettavaa