Bernhard Langer murskasi ennätyksiä Senior Openissa: ”Rakastan links-golfia”

Bernhard Langer pääsee kaudella 2020 jo 32:n kerran mukaan The Openiin

Saksalaisikoni jyräsi ennätyksellisesti 11:een major-voittoon seniorien sarjoissa, vieläpä kaikkien aikojen vanhimpana pelaajana. Jarmo Sandelin nousi päätöspäivänä sijaluvulle 29:s

Sateiseksi ja tuuliseksi yltynyt keli viivästytti Royal Lytham & St. Annes Golf Clubilla pelatun Senior Openin aikatauluja. Olosuhteet sopivat takaa-ajajana kierrokselle lähteneelle Bernhard Langerille, joka iski tauluun luvut 67, neljä alle ja voitti kahden lyönnin marginaalilla ennen Paul Broadhurstia

Langerin tavoin kaksi yleisen sarjan majoria ottanut, saksalaista 11,5 vuotta nuorempi Retief Goosen jakoi kolmatta sijaa.

”En koskaan saavuttanut The Openin voittoa. Senior Open on minulle toiseksi tärkein kisa, olen erittäin iloinen saatuani jo neljännen kerran pystin matkaani. Rakastan links-golfia”, Langer tunteili palkintojenjakotilaisuudessa.

Vaikka Langer voitti kahdesti US Mastersin (1985&1993), hänellä on ( voittoja lukuunottamatta) majoreista ylivoimaisesti paras saldo The Openista. Toiseksi hän sijoittui kaksi kertaa, kolmanneksi peräti neljästi. Kärkikymmeniköstä Langerin nmi löytyy Euroopan ainoasta majorista kahdeksana eri vuonna.

Royal Lytham & St. Annesin 18:n viheriön takareunasta on klubitalon seinään alle 10 metrin matka

GETTY IMAGES

Rakkaussuhde The Openiin on vankka, tästä syystä saksalaista lämmittää erityisesti Senior Openin voiton tuoma osallistumisoikeus kauden 2020 The Openiin. 60 vuotta täytettyään hän  osallistunut kolmasti avoimen sarjan majoreihin ja päässyt kaikissa jatkoon. Vuoden 2014 Mastersissa Langer oli 56-vuotiaana kahdeksas.

Samalla kaudella 2014 hän voitti kolmannen kerran Senior Openin. Tuolloinkin päätöspäivänä oli heikko keli. Langerin voittomarginaali Colin Montgomeriin oli häkellyttävä, 13 lyöntiä.

Langerilla on viikonlopun jälkeen nimissään seniori-ikäisistä ainakin seuraavat ennätykset:

-Vanhin voittaja  seniorien majoreissa. Langer täyttää 62 vuotta lähes päivälleen kuukauden voittonsa jälkeen (27.8.)

-Eniten Seniorien major-voittoja 11

-Eniten Senior Openin ykköstiloja, neljä

-Eniten perättäisiä vuosia, jollon voittanut Champions Tourilla 2007-2019 (13)

-Eniten rahalistan ykköstiloja kauden päättyessä. Langer on  ollut dollarilistan kuningas kymmenen kertaa.

Hale Irwinin tavoittamattomalta tuntunut ennätys on jo näköpiirissä

Hale Irwinin ennätys Champions Tourin voittojen määrässä on hurja, 45. Tämän ennätyksen syrjäyttämistä pidettiin pitkään lähes mahdottomana. Langerilla on ykköstiloja nyt 40.

Kaikkien aikojen vanhin voittaja Champions tourilla on 63-vuotispäivänään vuonna 1985 ykköstilaansa juhlinut Mike Fetdchick. Yhä harvempi enää epäilee, etteikö itsestään fyysisesti erittäin hyvin huolta pitävä Langer pystyisi siirtämään historian kirjoihin myös tätä ennätystä.

Tom Watson tervehti viimeistä kertaa yleisöä majoreissa pelaajana sunnuntain kierroksellaan.

Ruotsalaisilla kulki Royal Lytham & St. Annes Golf Clubilla erinomaisesti vaatimattomiin ennako-odotuksiin nähden. 80-luvun alkupuolella  huipppulupauksena jo Björn Borgiin  verrattu Magnus P Atlevi (ex-Persson) oli 24:s, kolmatta kauttaan pojat 50+ sarjoissa pelaava Jarmo Sandelin 29:s.

Viimeisen majorinsa pelannut Tom Watson menetti sunnunntaina Langerille vanhimman major-voittajan ennätyksensä.

Watsonin lopputulos 289 (+9) oli 15 lyöntiä Langeria heikompi, se tuotti sijaluvun 64:s.