Hyppää sisältöön

Bernd Wiesberger paras Italian Openissa – kolmas ykköstila 13:n kilpailun jaksoon

Bernd Wiesberger pelaa elämänsä ylivoimaisesti parasta kautta pitkän sairausloman jälkeen

Itävallan Bernd Wiesberger rikkoo omia ennätyksiään ja rajojaan. Viikonloppuna hurjat tulokset 67-65,-10 tauluun iskenyt Wiesberger nousi samalla Race to Dubai-listan kärkeen.

Nuorukaisista ei ollut Roomassa pelatun kisan loppusuoralla uhkaamaan kärjessä viimeiselle kierrokselle lähtenyttä Matthew Fitzpatrickia (25-v) ja Bernd Wiesbergeriä.  

Kuluvalla kaudella monta loistavaa päätöskierrosta pelannut Wiesberger hivuttautui sunnuntaina jo kierroksen puolivälissä johtoon, Fitzpatrickista tuli takaa-ajaja, joka sai pelinsä hyvään formuun vasta johdon menetettyään. 
Wiesberger oli kuitenkin virheetön, hän missaili joitain lyöntejä, mutta loisti etenkin puttipelissään. 

Kilpailun 25 viimeistä reikää hän pelasi 11 alle parin, ilman bogeja itävaltalainen kiersi peräti 32 reikää kolmannnen kierroksen viidenneltä reiältä eteenpäin.

”Kesä ja syksy ovat olleet osaltani todella hienoja. Loukkaantumisen jälkeen ja kentälle päästyäni tämä prosessi on edennyt tuloksellisestikin todella hyvin”, seitsemän kuukautta rannevamman takia tauolla ollut Wiesberger myhäili.

Hän on on voittanut kuluvalla kaudella jo aiemmin Tanskassa sekä Skotlannissa, Irlannissa sijaluku oli toinen.  Helmikuun lopulla hänen sijoituksensa maailmanlistalla oli 299:s, Italian mestaruus nostaa hänet jo lähelle 20:tta sijaa. Uran paras noteeraus on 16:s

Loppukaudella Wiesberger omaa loistavat mahdollisuudet parantaa ennätystään Race to Dubai-listan viimeisessä kattauksessa. Hän on ollut kahdesti loppupisteissä yhdeksäs.

Kaksi aiempaa voittoa eivät vielä tuottaneet pisteitä Ryder Cup-karsintaan, jossa Wiesberger otti ison harppauksen kohden ensimmäistä edustustehtäväänsä.

Matthew Fitzpatrickille kakkostila oli jo kauden neljäs ET:lla ja viides yhteensä. 25-vuotias englantilainen osoitti jälleen kapasiteettiaan, joka on aiempina vuosina tuottanut hänelle viisi ykköstilaa ET:lla.

Kurt Kitayama oli nuorista leijonista, ET:lla ensimmäistä kautta pelaavista paras, Fitzpatrickin jälkeen kolmantena.  Robert MacIntyre oli neljäs, hän nousi Race to Dubai-listan seitsemänneksi, ja on tällä hetkellä kiinni kauden tulokkaan tittelissä, josta oletettavasti kisaillaan viimeiseen finaalikisaan asti.

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Race to Dubai-listan löydät täältä.

Etsi luettavaa