Hyppää sisältöön

BBC – Francesco Molinarista vuoden kansainvälinen urheilija

Francesco Molinari sai pelata valtavan kotiyleisön edessä voittoon.

Golf ja italialainen Francesco Molinari ovat saaneet suuren tunnustuksen Britteinsaarilla.

The Open Championshipin voittanut Francesco Molinari on valittu vuoden kansainväliseksi urheilijaksi Isossa-Britanniassa. Valinta tehtiin yleisöäänestyksellä. Molinarin voitot The Openissa, European PGA Championshipissä ja historiallinen peli Ryder Cupissa osoittautuivat vahvoiksi meriiteiksi. Kukaan eurooppalainen ei ole aikaisemmin saavuttanut 5-0-0 pisteitä eli viittä voittoa Ryder Cup ottelussa. Hän oli myös European Tourin vuoden pelaaja ja Race to Dubai voittaja. 

Valinnan finaalivaiheessa olivat myös Simone Biles (amerikkalainen olympiavoittaja telinevoimistelussa), Ester Ledecká (tsekkiläinen olympiavoittaja alppihiihdossa, sekä lumilautailussa 2018) ja Oleksandr Usyk (ukrainalainen nyrkkeilijä ja alemman raskaansarjan WBO-liiton hallitseva maailmanmestari).

Molinari on ensimmäinen italialainen World Sport Star of the Year tittelin voittaja. Hän on myös ensimmäinen golfaaja sitten Tiger Woodsin (2000). Molinari oli itse vastaanottamassa palkintoa ja sen ojensi aisapari Tommy Fleetwood. 

Lähde: BBC

Etsi luettavaa