Hyppää sisältöön

Bangkokin kentät menivät kiinni – Janne Kaske soittaa nyt kotona kitaraa

Kun golfkentälle ei pääse

Janne Kaske on itseoppinut kitaristi. Nyt hänellä on aikaa harrastaa soitantaa, kun harjoittelemaan ei enää pääse.

Koronaviruksen vuoksi golfkiertueet ovat nyt tauolla. ”Pakkolomalla” on myös Asian Touria kiertävä Janne Kaske, kun kiertue meni tauolle.

”Tourilta tuli ilmoitus, että hommat ovat nyt seis, mutta huhtikuun vikalla viikolla olevaa Korean-kilpailua ei ole vielä peruttu. Kisasta ole tullut virallista ilmoitusta, mutta onhan se erittäin epätodennäköistä, että kisa pelattaisiin”, Kaske sanoo.

Enää Bangkokissa asuva Kaske ei pääse harjoittelemaankaan, sillä kentät menivät maanantaina kiinni porvoolaislähtöisen pelaajan nykyisessä kotikaupungissa.

”Tänään (maanantaina) pääsi vielä kentälle, mutta nyt meni kotikenttä kiinni. Olen kuullut, että Pattayalla saattaisi olla toistaiseksi vielä kenttiä auki. Toisaalta on kuulunut puhetta, että sielläkin ne olisivat menossa nyt kiinni”, Kaske kertoi maanantaina GoGolfille puhelimitse.

Suomi houkuttelee

Kaske on nyt ryhtynyt miettimään Suomeen matkustamista. Alunperin suunnitelmissa oli tulla kotimaahan toukokuussa, mutta hän saattaa aikaistaa paluutaan. Häntä kiinnosti kovasti myös se, pääseekö Suomessa harjoittelemaan.

”Täällä on kahden viikon verran rajoitukset päällä. Sen jälkeen tutkitaan tilannetta uudestaan, aukeaako sen jälkeen golfkenttiä”, hän kertoi.

”Perhe on lähinnä huolissaan siitä, pääsenkö täältä Suomeen kesäksi. En koe olevani sen enenpää vaarassa tai turvassa Suomessa kuin täällä, mutta onko toukokuussa enää lentoyhtiöitä, joka enää lentää Suomeen.”

Jo aiemmin Bangkokissa menivät kiinni muun muassa kauppakeskukset ja kuntosalit. Ruokakaupat ja apteekit ovat tietenkin auki. Ravintoloista voi tilata ruokaa kotiin. 

”Tilaan lähinnä take away -appien kautta kotiin ruokaa. En normaalistikaan kokkaile itse mitään, vaan syön yleensä ulkona”, hän sanoo.

Ulkona syöminen on Thaimaassa selvästi edullisempaa kuin Suomessa.

Kentälle yleensä taksilla

Koronaviruksen leviämisestä huolimatta Kaske uskaltautui menemään taksilla golfkentälle treenaamaan niin pitkään kuin ne olivat auki.

”Olen ollut sitä mieltä, etteivät golfkentät ole riskialtteinta aluetta”, hän perustelee.

”Jos olen ihmisten ilmoilla, koetan pestä ja desinfioida kädet mahdollisimman nopeasti ja olla koskematta kasvoihin ja suuhun.”

Vaarallisempaa on hänen mielestään sulloutua esimerkiksi maanalaiseen tai muihin julkisiin kulkuvälineisiin.

”Bangkokissa ei voi laittaa metroja poikki, koska muuten täällä ei liiku enää mikään mihinkään”, hän sanoo.

Kaske asuu lähellä kaupungin keskustaa yksiössä. Thaimaassakin saattaa olla edessä tiukemmat rajoitukset, jos koronavirus jatkaa leviämistään.

”Jos joutuu pari viikkoa olemaan ihan sisällä, niin hulluksihan siinä tulee. Välillä pitää käydä ostamassa vettä ja ruokaa”, hän sanoo.

Kitara tarjoaa tekemistä

Kaske aikoo kuluttaa aikaa neljän seinän sisällä esimerkiksi kitaraa soittamalla. Eilen hän julkaisi Facebookissa videon, jossa hän soittaa kitaralla Foo Fighters -yhtyeen kappaletta. 

Inspiraation biisivalintaan hän sai European Tourilla pelaavan Erik Van Rooyenin videosta, jossa eteläfafrikkalainen tykittää menemään saman yhtyeen toista kappaletta.

”Näin, että Van Rooyen oli soittanut Foo Fightersin biisiä, kun Asian Tourilta jätkät oli tägäillyt minua siihen. Katsoin, että hän soittaa hyvin ja ajattelin, että vedetään Foo Fighters -biisi sitten itsekin”, hän naurahtaa.

Kaske on itseoppinut kitaristi. Hän alkoi soittaa instrumenttiä aikuisiällä, kun opiskeli Yhdysvalloissa yliopistossa.

”Olen soittanut kitaraa aktiivisesti hieman yli kymmenen vuotta. Vuosia on ollut välissä, kun kitara ei ole ollut kuin välillä kädessä, mutta nyt kaikki kitarani ovat Bangkokissa ja iltaisin tulee soiteltua jonkin verran”, hän kertoo.

Sen lisäksi ohjelmassa on fysiikkatreenejä. Hän oli ollut jo yhteydessä lähistöllä asuvaan Teemu Putkoseen ja Aasian Tourilla pelaavat kaverukset sopivat fysiikkatreeneistä lähistölle. 

”Mennään tekemään pihalle kahvakuulajumppa”, hän kertoi.
 

Etsi luettavaa