Hyppää sisältöön

Balille matkaavan golfarin kannattaa mennä Nirwanaan

Ocean View

Nirwanan huippukenttä Balin saarella on kerännyt järkyttävän määrän palkintoja. Intian valtameren rannalla sijaitseva kenttä on saarella lomailevalle golffarille pakollinen pysähdyskohde.

Suosituimmilta turistialueilta tunnin päässä sijaitseva Nirwana Golf Club on pala kauneinta Balia. Vuonna 1997 avattu kenttä sijaitsee korkeuseroiltaan maltillisessa mutta kumpuilevassa maastossa.

Klubille saavuttuasi näet jo paikalliset erikoisuudet: horisontissa häämöttävän Intian valtameren ja riisiviljelmät, jotka reunustava väyliä. Ennen peliä ehdimme testata myös klubin ravintolaa, sillä pelasimme ns. twilight-tiiajalla, joka Balilla tarkoittaa klo 15 jälkeisiä lähtöjä. Tammikuussa aurinko laski klo 19:45 maissa, joten peliaikaa oli ruhtinaallisesti. 

riisiviljelmät työllistävät paikallisia

riisiviljelmät työllistävät paikallisia

Intian valtameri, temppelit ja riisiviljelmät

Riisipeltojen reunustamat väylät luovat täydellisen seesteisen tunnelman kierrokselle

Riisipeltojen reunustamat väylät luovat täydellisen seesteisen tunnelman kierrokselle

Kenttä alkaa par 4 -väylällä, jota reunustavat upeat riisiviljelmät. Rinteisiin pääosin pengerretyt viljelmät antavat pelaajalle esteettisen nautinnon .mutta samalla myös lisähaasteen. Näihin vesiesteisiin nimittäin caddiet eivät päästäneet lyömään jatkolyöntiä. Kentällä muita upeita väyliä ovat viisi valtameren rannalla olevaa reikää. Näistä kolme on vieläpä ns. cliff to cliff -reikiä eli pallo lyödään veden yli vastakkaisille rantakalliolle.

Kentän viehättävin reikä löytyy etulenkiltä. Seitsemäs reikä on par 3, joka lyödään meren ja idyllisen hiekkarannan yli rantakalliolla sijaitsevalle viheriölle. Väylän vasemmalla puolella näkyy pikkusaarella oleva temppeli, joka on kuin kirsikka kakun päällä.

Olit sitten aloittelija, innokas golfaaja tai kokenut pelaaja, tässä kentässä riittää luonnetta ja viihdettä riittämiin ja vielä hieman päälle. 

Tanah Temppeli Intian valtameren rannalla vahtii lähestymisiä

Tanah Temppeli Intian valtameren rannalla vahtii lähestymisiä

Greg Norman Design

Kentän on alunperin suunnitellut Greg ”The Great White Shark” Norman. Tällä australialaisten suosimalla saarella suunnittelija valinta ei sinänsä pääse yllättämään.

Temppeleiden, valtameren ja upeiden rinteille kaivettujen riisipeltojen keskellä pelatessa unohtuu, miten loistavasti maa-aluetta on käytetty hyväksi tuhoamatta ympäristöä. Normanin suunnittelutoimiston filosofioissa mainitaankin kentän sovittaminen mahdollisimman luonnonmukaisesti ympäröivään luontoon. 

Nirwana Burger

Nirwana Burger

Ravintola: taattua balilaista laatua

Bali sijaitsee Indonesiassa, joka on maailman suurin muslimivaltio. Saari tunnetaan etenkin joogasta ja rannoistaan ja yllättää matkustajat positiivisesti monta kertaa. Yksi tärkeä onnistuneen matkan merkki on hyvä ruoka, ja Balilla se on aina ollut herkullista.

Kun viikon olet syönyt Balin aasialaiskeittiön herkkuja, välillä tekee mieli päästä ruokaretkeltä ”takaisin kotiin”. Tällä kertaa tämä hetki iski klubin ravintolassa, siispä Nirwanan burgeri testiin. Makoisa ja tyylikäs kattaus, joka makumaailmaltaan vastasi hyvinkin kelpoburgeria kotimaassa.

Palvelutasoltaan loistava ravintola tarjoaa myös tuontioluita, joita saarella ei aivan joka paikasta löytynyt.

Valtamerinäkymä tiiltä

Valtamerinäkymä tiiltä

Hintansa arvoinen

Balilla golf ei ole halpaa. Golfauto, caddie ja green fee maksavat twilight eli iltalähtönä noin 80 euroa. Normaalihintainen green fee kuihduttaa lompakkoa noin 120 euron verran.

Moni suomalainen saattaa tässä kohtaa köhiä hinnan korkeutta. Rahalle saa kuitenkin vastinetta, sillä uniikki kenttä näissä olosuhteissa antaa haasteellisen golfnautinnon jokaisen rupiahin edestä.

Suositeltavaa aamulähdön sijaan rahan säästämiseksi on valita iltalähtö, jolla säästät jopa puolet normaalista green feestä. Auringon laskiessa myös lämpötila putoaa skandinaaviselle golfarille sopivammaksi.

Caddien hoivissa toki asiakasta kohdellaan kuin kuningasta, tuloksenteko jää silti aina pelaajan vastuulle.

Kentän kotisivu: nirwanabaligolf.com

Tiiajat helposti: golfsavers.com (myös kuljetukset)

www.golfscape.com/

 

Etsi luettavaa