Hyppää sisältöön

Bakkerin sisarukset toistensa tukena Aland 100 Ladies Openissa

Katri ja Krista Bakker kilpailevat ensimmäistä kertaa samassa LET:n kisassa.Kuva: Juha Hakulinen

Krista Bakker on tuttu nimi Ladies European Tourin osallistujalistoilla jo usean vuoden ajalta. Tällä viikolla Åland 100 Ladies Open by Ålandsbankenin lähtölistalla komeilee toinenkin Bakker, sillä Kristan sisko, Katri, on myös mukana kilpailussa.

LET:n Ahvenanmaan kisa, Aland 100 Ladies Open käynnistyy torstaina Ålands Golfklubin Slottsbanalla.

Oman pikkusiskon tuleminen työpaikalle ei Krista Bakkeri häiritse – päinvastoin. Krista on iloinen siskonsa puolesta, että hän sai villin kortin kilpailuun.

”Onhan se mukava, että päästään pelaan Katrin kanssa samassa ammattilaiskisassa. Ei olla pitkään aikaan pelattu yhdessä”, LET:n rahalistalla sijalla 114 oleva Krista sanoo.

Katri on pelannut tällä kaudella vahvasti Suomen kentillä, sillä hän johtaa Finnish Tourin rankingia. Kauden alussa asetettu tavoite Suomen LET-kilpailuun pääsemisestä täyttyi villin kortin myötä.

”Oli tavoitteena päästä kisaan mukaan. Ja nyt kun se toteutui, niin se on mahtavaa”, naisten maajoukkueeseen kuuluva Katri toteaa.

Siskokset eivät ole aivan identtisiä pelaamisen osalta, sillä eroja löytyy. Krista on sitä mieltä, että Katri pelaa hieman aggressiivisemmalla taktiikalla. Siitä saatiin näyte tiistain harjoituskierroksellakin, kun Katri löi kakkosväylän avauslyönnin griinin vieressä olleen golfauton takapuskuriin.

”Sitähän minä sanoin, että Katri pelaa aggressiivisesti”, Krista nauraa.

Vanhemmat toimivat caddeina

Ahvenanmaalla on Kristan ja Katrin ohella muitakin Bakkereita, sillä Riitta ja Kari Bakker ovat seuraamassa tyttäriensä kilpailua lähietäisyydeltä caddien roolissa. Kumpi sitten päätti ensin caddien ja miten valinta tehtiin?

”Krista taisi ensin soittaa äidille ja minulle jäi iskä. Mutta se on hyvä”, Katri avaa caddievalinnan taustoja.

Pitkään golfvalmentajan työskennellyt Kari toimii myös tyttäriensä valmentajana, ei pelkästään caddiena. Molemmat tyttäret ovat sitä mieltä, että perheen läsnäolo kisapaikalla on pelkästään positiivinen asia.

”Tosi kiva, että on molemmat vanhemmat paikalla. Ja se, että on valmentaja kisan aikana paikalla, on tosi tärkeää. Saa heti apua, jos on jotain, mihin tarvitsee tukea”, Krista korostaa.

Torstaina käynnistyvä kilpailu on Kristalle tämän kauden 14:s kilpailu Ladies European Tourilla. Hän juhli toukokuussa Thaimaassa Aramco Team Series -kilpailussa joukkuekilpailun voittoa. Yksilökilpailuissa hänen paras sijoituksensa tältä kaudelta on 32:s.

Tähän viikkoon hän lähtee maltillisin tavoittein.

”Lähden pelaamaan fiksua ja varmaa peliä. Ei ole piirretty tarkkoja sijoitustavoitteita, mutta nautinnon kautta mennään, niin sitä kautta se tuloskin tulee”, Krista suunnittelee.

”Minulla on sama ajatus. Fiksuja lyöntejä ja hyvä pelitaktiikka”, Katri komppaa vierestä.

Siskosten pelaaminen samassa ammattilaiskilpailussa Ladies European Tour -tasolla on todella harvinaista, mutta sitä herkkua Bakkerit saavat tällä viikolla maistaa.

Lähtöajat torstaina

Lähde: Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa