Hyppää sisältöön

Baddeley uusi svingi toimii – näin vartalo ei suoristu liian aikaisin

Aaron Baddeleyn putti on toiminut aina

Australian Aaron Baddeley otti viime viikolla uran neljännen voiton PGA Tourilla. Golfwrx.com-sivustolla Baddeleyn valmentaja Scott Hamilton kertoo tärkeästä mutta yksinkertaisesta svingimuutoksesta, joka palautti australialaisen tour-voittajaksi. 

Aaron Baddeleyn edellisestä voitosta oli kulunut jo viisi kautta. Kolmena vuonna peräkkäin Baddeley oli säilyttänyt tourin pelioikeuden viimeisten joukossa. Kortti oli pysynyt taskussa loistavan puttaamisen ansiosta.

Viiden vuoden aikana Aaron oli sijoittunut Strokes Gained Putting -tilastossa kahdeksan parhaan joukkoon jokaisella kaudella. Hän oli tilastoykkönen ja käytännössä maailman paras puttaaja vuonna 2015, mutta sijoittui silti FedEx Cup -pisteissä vasta sijalle 157. 

Baddeleyn ongelmana oli pallonlyöminen, koska svingi oli päässyt repsahtamaan. Hänen vartalonsa suoristui liian aikaisin, mikä vaikeutti mailan kontrolloimista. Viiden kaudella Baddeley sijoittui pallonlyömistä kuvaavassa Strokes Gained Tee-to-Green –tilastossa parhaimmillaan viimeisten joukkoon. 

Yhteistyö valmentaja Scott Hamiltonin kanssa alkoi tällä kaudella, ja svingin ydinongelma löytyi nopeasti. Vartalon aikainen suoristuminen täytyi muuttaa, jotta tulosta syntyisi.

Alla olevassa kuvassa näet Baddeleyn svingi kaudelta 2014. Downsvingissä vartalon ei juuri taivu sivuttain, ja lantio on päässyt luisumaan kohti palloa.

Aaron Baddeleyn svingi kaudella 2014. Ranka on liian suorassa ja lantio on luisunut palloa kohti downsvingissä.

Aaron Baddeleyn svingi kaudella 2014. Vartalo on liian suorassa ja lantio on luisunut palloa kohti downsvingissä.

GettyImages

Vartalon suoristuminen nostaa myös mailan varren pystyyn asentoon, mikä voi vaikeuttaa lavan kontrolloimista. Ongelma on yleinen amatööreillä, mutta joskus se vaivaa myös ammattilaisia.

Alla oleva kuvasarja osoittaa, että Baddeleyn svingi on kehittymässä parempaan suuntaan. Osumassa vasen pakara on säilyttänyt paikkansa ja nojaa edelleen viivaa vasten, eikä lantio luisu kohti palloa. 

Aaron Baddeley voitti Open Championshipin aikana pelatun Barbasol Championshipin. Kilpailussa hän sijoittui Strokes Gained Tee-to-Green tilaston kahdeksanneksi. Kuvat viimeiseltä kierrokselta.

Aaron Baddeley voitti Open Championship viikolla pelatun Barbasol Championshipin. Kuvat viimeiseltä kierrokselta.

Voit harjoitella liikettä seuraavasti rangella. Se on takuuvarma keino välttää vartalon liian aikainen suoristuminen.

  1. Aseta suuntaustikku tai muu apuväline selän taakse parin sentin päähän pakarasta.
  2. Downsvingissä kierrä lantiota niin, että kontakti tikkuun syntyy. Säilytä kontakti tikkuun osumaan asti.

Voitolla Aaron Baddeley varmisti pelioikeuden PGA Tourille kahdeksi vuodeksi. Samalla aukesi myös paikka PGA Championshipiin.

Tässä kooste Barbasol Championshipistä:

Alkuperäinen artikkeli kannattaa tutkia osoitteessa golfwrx.com


Viasat näyttää myös PGA Championshipin suomeksi selostettuna.


 

 

Etsi luettavaa