Hyppää sisältöön

Axel Blom, 14, pudotti tasoituksen vajaassa vuodessa alle viiteen

Tasoituksen voi pudottaa lähelle nollaa alle vuodessa

Axel Blom aloitti golfin vajaa vuosi sitten ja pelaa nyt alle viitosen händärillä. Ruotsalaisnuorukaisen salaisuus on kova harjoittelu, kertoo Svensk Golfin verkkolehti.

Axel Blomin golfura alkoi lyhyellä par 3 -kentällä serkun kanssa. Sitten hän houkutteli luokkakaverinsa suorittamaan green cardia. Nyt, noin 10 kuukautta myöhemmin, Blomin tasoitus on 4,6.

Hurjan kehityskaaren selittää ahkera harjoittelu. Blom treenaa kuusi kertaa viikossa. Häntä voi pitää pitkälti itseoppineena golfarina, sillä pron tunteja hän on ottanut green card -kurssin jälkeen vain muutamia. Kerran viikossa hän käy kotiseuransa Örestads Golfklubbin junnutreeneissä.

Svensk Golfin haastattelussa Blom naureskelee, että golfkärpänen puraisi pahemman kerran heti ensi lyönneistä lähtien.

Treeniä lähes päivittäin kesät talvet

Usein kestää vuosia, ennen kuin tasoitus putoaa singeliin. Harva yltää siihen koskaan. Blomin tasoitus putosi alle kymmeneen tosi nopeasti, mutta nyt vauhti on hivenen hidastunut.

”Mikään ei ole tullut ilmaiseksi. Varsinkin nyt, kun tasoitukseni on alle viisi, sen pudottaminen on hieman vaikeampaa, mutta jatkan kovaa harjoittelua”, Blom sanoo.

Blomin etu on se, että hän asuu Etelä-Ruotsissa lähellä Malmöä, jossa golf on ympärivuotinen harrastus. Esimerkiksi viime talvenakin hän harjoitteli lähes päivittäin.

Stenson esikuvana

Harjoittelemaan häntä motivoi suuri unelma nousta maailman kymmenen parhaan golfin pelaajan joukkoon, vaikka aloittikin golfin verrattain vanhana eli 13-vuotiaana. Toisaalta reilu viikko sitten The Open Championshipin voittanut Henrik Stenson oli 12-vuotias, kun hän suoritti green cardin.

”Tuntuu hyvältä, että Stenson näyttää mallia, että pelaaja voi nousta maailman huipulle, vaikkei aloittaisikaan golfin pelaamistan seitsemänvuotiaana. Olen kuullut, että myös Jesper Parnevik aloitti golfin hieman vanhempana”, Blom sanoo.

Oletko sinä tai tuttusi pudottanut tasoitusta hurjasti vuodessa? Ilmianna itsesi tai hänet meille osoitteeseen jussi@gogolf.fi

 

Etsi luettavaa