Hyppää sisältöön

AVI suosittelee, että golfkentällä saisi olla yhtä aikaa korkeintaan 50 pelaajaa – ei vaikutusta Golfliiton suosituksiin

Golfkentällä turvavälit on helppo ylläpitåä.

Aluehallintovirastojen uudet ohjeistukset ovat aiheuttaneet hämmennystä. Jos ohjeistuksia ruvettaisiin noudattamaan golfissa, ryhmäkokoja jouduttaisiin rajoittamaan.

Aluehallintovirasto eli AVI ohjeisti eilen, että golfkentällä voisi olla yhtä aikaa korkeintaan 50 pelaajaa. Golfkentällä määrä ylittyy kuitenkin helposti, jos kentälle lähetetään pelaajia neljän hengen ryhmässä.

AVI:n ohjeistus koskettaa kuitenkin vain kunnallisia liikuntapaikkoja, mutta se suositteli myös yksityisten liikuntapaikkojen toimivan ohjeistuksen mukaisesti. Aiemmin kunnalliset liikuntapaikat oli laitettu kokonaan kiinni.

Golfliiton koronaohjeistuksiin suositus ei vaikuta, ilmenee Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhosen lähettämästä tiedotteesta golfseurojen johtohenkilöille.

”Toimitaan siis toistaiseksi voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti ja estetään lähikontaktien syntyminen golfkentän alueella. Mikäli katsomme AVI:n ohjeistuksen aiheuttavan muutoksia golfin soveltavaan ohjeistukseen, näistä mahdollisista muutoksista ohjeistukseen ilmoitetaan golfyhteisöille normaaliin tapaan sähköpostilla”, Korhonen kirjoitti.

AVI:n uudet ohjeistukset ovat aiheuttanut golfarien keskuudessa jonkin verran keskustelua sosiaalisessa mediassa. Samassa ohjeistuksessa se suosittelee, että yhdellä urheilukentällä voisi olla yhtä aikaa korkeintaan 30 ihmistä.

”Golfissa on tilanteesta riippuen 2-4 pelaajaa kahden – kolmen jalkapallokentän kokoisella alueella. Lisäksi golfissa on käytössä ohjeistus, jota noudattamalla lähikontakteja ei pääse syntymään”, Korhonen kirjoitti.

Golfkierroksen aikana on helppo pitää vähintään kahden metrin turvavälit, mutta klubi-ja harjoittelualueella kannattaa edelleen olla tarkkana.

”Huolehditaan viestinnästä ja tiedottamisesta pelaajille sekä valvotaan toimintaa. Näin varmistamme golfin jatkumisen poikkeusoloissa”, Korhonen muistutti.

AVI:n uudet ohjeistukset koskettavat 14.5. jälkeistä aikaa.

Etsi luettavaa