Hyppää sisältöön

Aussiammattilaisen paljastus: Tuore The Open -voittaja Cameron Smith vaihtamassa LIV-leiriin

Cameron Smithillä ja Marc Leishmanilla on heidän aussikollegansa mukaan jo toinen jalka LIV Golfin puolella. KUVA: GETTY IMAGES

PGA Tour -pelaaja Cameron Percy väitti tänä aamuna radiohaastattelussa, että Cameron Smith ja Marc Leishman olisivat jo allekirjoittaneet sopimuksen siirtymisestä LIV Golfiin.

Tuore australialainen The Open -voittaja Cameron Smith on allekirjoittanut sopimuksen LIV Golfin kanssa. Näin väitti Cameron Percy, jota haastateltiin tänä aamuna RSN-radiokanavalla, Australiassa.

Percyn mukaan samalla ovenavauksella olisi lähdössä Saudi-Arabian valtionrahaston rahoittamalle kiertueelle myös toinen aussi: Marc Leishman.

Percy, joka sijoittui viime viikolla Wyndham Championshipissä kympin sakkiin, kertoi Smithin ja Leishmanin jo allekirjoittaneen sopimuksen kiertueelle. Mikäli tiedot pitävät paikkansa, varsinkin Smithin menetys olisi suuri PGA Tourilla. Hän on tällä hetkellä maailman toiseksi paras golfari, ja ikänsä puolesta edessä on vielä pitkä ura.

Smith on 28-vuotias. FedEx Cupissa hän on tällä hetkellä toisena edellään vain maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler.

Smithin lähtö ei tulisi yllätyksenä, sillä huhuja tästä liikkui jo muutama viikko sitten, kun Smith voitti The Openin. Kilpailun jälkeen häneltä kysyttiin asiasta suoraan, mutta tähtipelaaja kierteli ja kaarteli vastauksissaan ja sysäsi vastuun päätöksenteosta tiimilleen.

Myös Leishman olisi vahvistus LIV Golfille, jonka kilpailuihin kutsutaan 48 pelaajaa, vaikka Leishmanilla on ikää kymmenen vuotta enemmän kuin maanmiehellään.

”Valitettavasti he ovat tehneet jo päätöksensä”, Percy totesi.

Cameron Percy on pitkän linjan kiertueammattilainen. KUVA: GETTY IMAGES

Percyn mukaan LIV Golf ei ole ollut kulissien takana mikään uusi asia, sillä hänen mukaansa kiertueesta on keskusteltu jo vuosia. Hän perustaa väitteensä keskusteluihin neljännen aussin Adam Scottin kanssa.

”Hän (Scott) sanoo tavanneensa nämä kaverit jo vuonna 2017 ja he olivat valmiita jo silloin tekemään kaiken tämä. Kiertue on ollut tiedossa jo pitkään ja että tällainen on tulossa”, Percy totesi.

Percyn paljastus tulee mielenkiintoiseen ajankohtaan, sillä tällä viikolla pelataan PGA Tourin FedEx Cupin finaalien ensimmäinen kilpailu St. Jude Championship. Smith on kilpailun ennakkosuosikki.

Uutinen kollegan radiohaastattelusta on jo levinnyt eri medioissa ympäri maailman, joten se tullee olemaan kuuma peruna myös kilpailun alla tehtävissä haastatteluissa.

Finaalisarjan ensimmäiseen kilpailuun pääsi mukaan 125 pistelistan parasta pelaajaa. Cameron Percy ei ole mukana. Hän sijoittui kiertueen rankingissa 143:nneksi.

Etsi luettavaa