Hyppää sisältöön

Aura Golfin kampanja osui maaliin – toistasataa uutta jäsentä ja vieraspelaajien määrä nousuun

Aura Golfin ykkösväylä

Ruissalossa pidetään hyvää huolta kentästä ja kunnioitetaan perinteitä. Aura Golfissa vierailun fiilistely käynnistyy useimmilla heti Ruissaloon johtavan sillan ylityksen myötä.

Turun klassikkokentälle pelaamaan suuntaavan aistit heräävät henkiin heti Ruissalon saarelle johtavan sillan ylityksen jälkeen. Näyttävät maisemat ja saarelle ominaiset tammet rauhoittavat mielen 5,5 kilometrin ajomatkan aikana. Golfarit ovat etuoikeutettuja saadessaan pelata historiaa huokuvissa maisemissa, toisaalta golfkenttä antaa saarelle yhden pikantin ja sille sopivan mausteen luonnonmukaisuudellaan.

Meri on läsnä ja parhaiten näkyvillä kentän kymmenennellä

Meri on läsnä ja parhaiten näkyvillä kentän kymmenennellä

Lassi Pekka Tilander

Aura Golf on aina saanut omilta ja vieraita korkeat pisteet paitsi kentän, myös klubiympäristön ja rakennusten hyvästä hoitotasosta, eivätkä nämä jää huomiotta yhdeltäkään ensimmäistä kertaa Ruissalossa vierailevalta.

Veikko Laurilan aiemmin isännöimän tilan ympäristöön kolmessa osassa rakennetulla kentällä on pelattu 1960-luvulta asti.

”Meille on aina ollut yksi tärkeistä arvoista se, että paikat pidetään kunnossa, perinteitä kunnioitetaan ja annetaan hyvä ensivaikutelma puitteiden sekä palvelun osalta”, painottaa toiminnanjohtaja Sami Pere.

Jäsenpohjan laajentaminen onnistui

Seurapohjainen Aura Golf oli ensimmäiset vuosikymmenet Turun talousalueen ainoa kenttä saavuttaen valtakunnallisestikin klassikon aseman.

Jäseneksi liittyvän maksu nousi parhaimmillaan 3 300 euroon, AG:n jäsenyydellä oli ja on edelleen perinteistä statusarvoa. Uusien kenttien synnyttämän kilpailun myötä jäsenyyden kysyntä on vaihtojen myötä laskenut. Aura Golf pudotti liittymismaksun ensin 2 000 euroon ja päättyneelle kaudelle 990 euroon.

Tämä hinta osui kohdilleen. Uusia jäseniä tuli peräti 110 ja kassaankin sievoinen summa rahaa.

”Se osui kyllä erittäin hyvin maaliin. Meille tuli runsaasti jo pitkään muualla pelanneita, myös aloittelijoita ja junioreita. Tulevinakin vuosina tarvitsemme uusia jäseniä, sillä luonnollista poistumaa on perinteikkäissä seuroissa tavanomaista enemmän”, Pere muistuttaa.

Nettokasvua jäsenmäärässä oli päättyvällä kaudella noin 30.

Kierrosmäärä Ruissalossa on varsin hyvä: 27 000 kaudessa heinä- ja elokuun ollessa kiireisimmät.

Merkillepantavaa on pelikierrosten nopeus. Suositusaika on neljä tuntia 15 minuuttia.

”Normipäivänä, jolloin kentällä on sopivasti omia ja vieraspelaajia, kierros menee reilusti alle neljän tunnin. Tämän ansiosta kierrosmääriä voidaan vielä kasvattaakin pelinopeuden kärsimättä”, Pere mainostaa.

”Kenttä on hieno ja hyvin hoidettu”

Kauden 2020 osalta näkyvin uudistus kentällä on klubitalon läheisyydessä sijaitsevan 12:n viheriön uudistus, joka valmistui syksyllä ja on keväällä kentän avaamisen aikoihin ensimmäistä kertaa arvioitavana.

12:n uudet muodot saanut viheriö otetaan käyttöön keväällä. Odotukset ovat korkealla

12:n uudet muodot saanut viheriö otetaan käyttöön keväällä. Odotukset ovat korkealla

Aura Golf

Kaikki viheriöt on tämän myötä uusittu, eikä uusia remontteja ole näköpiirissä. 

Uusia jäseniä otetaan tarjoushintaan mukaan kaudelle 2020 ainakin seuraavaan vuosikokoukseen asti.

”Vaikka jäsenmäärämme etenkin aktiivipelaajien osalta kasvoi, kierrosmäärä pysyi samana. Yksi tavoitteistamme on houkutella Turkuun uusia vieraspelaajia, jotka eivät ole vielä Aura Golfin kenttää ja tunnelmaa käyneet kokemassa.”

Pelaaja ensin -palautejärjestelmän mukaan yleisluonnehdinta vierailusta kuuluu ”kenttä on hieno ja hyvin hoidettu.” 

Aura Golfia on toisen klassikkokentän, HGK:n tavoin pidetty hieman varautuneina, ainakin passiivisina vieraspelaajiin kohdistuvan markkinoinnin ja kampanjoinnin osalta.

Molemmat pudottivat päättyneelle kaudelle liittymismaksujaan, joka käänsi jäsenmäärän suunnan nousuun, ja toi kasvua myös muiden palveluiden kysyntään.

Uusista jäsenistä halutaan pitää hyvää huolta. Tästä esimerkkinä on kaikille kauden 2019 aikana jäseniksi liittyneille toiminnanjohtajan ja markkinointitoimikunnan jäsenten soittamat puhelut, joissa haettiin palautetta ensimmäisen vuoden kokemuksista ja toiveista.

Ruissalossa on pelattu runsaasti arvokisoja, muun muassa amatöörien EM-kisat 1994, sekä Challenge Tourin Gant Open 2015

Ruissalossa on pelattu runsaasti arvokisoja, muun muassa amatöörien EM-kisat 1994, sekä Challenge Tourin Gant Open 2015

Lassi Pekka Tilander

”Vieraspelaajat ovat lämpimästi tervetulleita, tätä viestiä koetamme jakaa aiempaa aktiivisemmin. Starttiajankin voi varata neljä päivää ennen peliä, joten Turun vierailun sisällön pystyy aikatauluttamaan ajoissa”, Sami Pere muistuttaa.

Ruissalon sillan ylittämistä ja Aura Golfin pelaamista kannattaa kalenteriin piirrellä jo alkukauteen, sillä kenttä on perinteisesti keväällä mainiossa kunnossa.

Aura Golf

Etsi luettavaa