Hyppää sisältöön

Aura Golfin 12. viheriö saa uudet muodot: ”Klassikon henki säilytetään”

Uudet muodot saavat 12.s viheriö on pelikunnossa kauden 2020 käynnistyessä Ruissalossa

Suomen oloissa ennätyksellisesti yli 50 vuoden ajan alkuperäisillä pohjilla pelattu 12. viheriö tarjoaa ensi kaudella visuaalisesti ja pelattavuudeltaan uuden kokemuksen.

Turun Ruissalon kenttä lukeutuu maamme vanhimpiin ja arvostetuimpiin. Aura Golfissa kunnioitetaan perinteitä, kentän, klubitalon ja muiden puitteiden kunnosta ja siistiydestä huolehtiminen on aina kuulunut Turussa ykkösprioriteetteihin.

Jo 1960-luvulla käyttöönotettu Ruissalon kentän 12. viheriö on kahden viikon aikana avattu ja pohjustettu uudelleen. Se sai uudet muodot, joita pelaajat pääsevät testaamaan heti ensi kauden alussa.

Osa nykyisen kentän viheriöistä on ollut käytössä jo 60-luvulta alkaen. Yksi niistä on lähellä klubialuetta sijaitsevan 12. reiän viheriö. Par 3 -reiän viheriöllä oli aiemmin kolme eri tasoa, mutta ylin näistä kolmesta tasoista oli hyvin harvoin käytössä.

Tämä viheriö oli syksyyn asti Ruissalossa ainoa, joka oli käytänössä alkuperäisessä muodossaan ja pohjilllaan. Kolmitasoiseksi se muuttui kuitenkin vasta 90-luvulla, jolloin harjoitusviheriö liitettin alkuperäiseen. Kaikki muut kentän  viheriöt  on muokattu vähintään kertaalleen, osa kahdesti.

Ruissalon 12. reiän remontti on historiallinen nimenomaan siksi, että sen yli 50-vuotinen elinkaari ”vanhoilla pohjilla” on ennätys Suomessa ainakin ykköstason kentillä, jota Aura Golf kaikilta osin edustaa.

”Viheriö oli pohjaltaan hyvin savinen ja siksi etenkin alimmalta tasoltaan usein märkä ja pehmeä. Tämä remontti tuli tarpeeeseen. Pitkän ikänsä se saavutti hyvän sijaintinsa johdosta, viheriö aukeaa mainiosti auringon kannalta etelään”, sanoo Aura Golfissa vuodesta 1990 työskennellyt kenttämestari Matti Höglund.

Pelaamisen kannalta 12. reikä on ollut par-kolmosena ulosmenon kolmen vahvan ja vaativan kolmosen (1, 5 ja 7) jälkeen visuaalisesti vaatimattoman oloinen ”välipala”.

Vaikka kolmitasoinen viheriö on poikkeuksellinen, se oli tässä tapauksessa jo osittain aikansa elänyt, jopa tylsä.

Aura Golfin kentän kehittämisestä on pitkään vastannut kenttätoimikunta. Suurin osa viheriöiden suunnittelusta on Ruissalossa 70-luvulta asti pelanneen Reima Granbergin käsialaa.

”Tahtotilamme oli, että viheriön klasssinen henki halutaan säilyttää, tehdä siitä kaksitasoinen, jossa vasen yläreuna on korkeammalla. Viheriön pintaa on muutostöiden yhteydessä nostettu 50-100 senttiä”, kertoo toiminnanjohtaja Sami Pere.

Luonnollisena jatkeena omana työnä tehdylle remontille tuli bunkkerien uudistaminen sekä viheriön ympäristön muotoilut.

12:s viheriö kahden viikon remontin jälkeen vielä viimeistelemättömänä.

12:s viheriö kahden viikon remontin jälkeen vielä viimeistelemättömänä.

Mika Leinonen, Aura Golf

Moni Aura Golfissa vierailleista suurin osa nostaa varmasti remontille peukkua. Odotukset visuaalisuuden ja pelattavuuden osalta ovat tulevalle kaudelle 12. viheriön ja sen ympäristön osalta todella korkealla.  

Aura Golfin kotisivut

Etsi luettavaa