Hyppää sisältöön

Aura Golf – Suomen Augusta?

Tammien reunustamat puistoväylät ovat Aura Golfin tunnusmerkki

Vierailu Aura Golfissa on monelle pelaajalle kauden kohokohtia. Kenttä on kuuluisa hyvästä kunnostaan ja liukkaista griineistään. Vanhat tammet tekevät Aura Golfista elämyksellisen peliareenan.

Aura Golfin maine sulkeutuneena ja vaikeasti lähestyttävänä golfyhteisönä elää edelleen sitkeästi suomalaisten golfarien mielessä. Vaikka nimitys ”Suomen Augusta” tuntuu hieman liioitetulta, niin muutamilta yhtäläisyyksiltä US Mastersin kuuluisaan kisanäyttämöön ei voi välttyä.

Jo saapuminen Aura Golfin kentälle Ruissalon luonnonsuojelualueen läpi muistuttaa kuuluisaa Magnolia Lanea, jossa massiiviset vanhat tammet reunustavat ajotietä. Parkkipaikalle saavuttaessa ei voi erehtyä tuntemukselta, että nyt on saavuttu perinteikkääseen ja klassiseen ympäristöön, jossa pelaajan odotetaan käyttäytyvän rauhallisesti ja arvokkaasti. Klubitalon sisutus vahvistaa samaa ajatusta.

Mielikuva konservatiivisesta ja sisäänpäin kääntyneestä seurasta on kulkenut Aura Golfin mukana jo pitkään.

”Sitä mainetta on tässä viimeisten vuosien aikana koitettu kampitettua”, kertoo Aura Golfin toiminnanjohtaja Sami Pere.

”Vaikka seuran perinteet ulottuvat pitkälle ja saattavat näkyä jonkinasteisena vanhakantaisuutena, niin vieraat ja uudet jäsenet ovat tänne aina tervetulleita”, hän jatkaa.

Aura Golf koetaan myös green fee -hinnoittelultaan hieman kalliina, mutta vertailussa Suomen muihin premium-kenttiin hinta on kuitenkin kohtuullinen. Myös vanha käsitys pitkistä jonoista seuran jäseneksi on jo aikansa elänyt.

”Jonoja ei ole ollut enää 10 vuoteen, ja laskimme viime vuonna jäsenyyden liittymishintaa uusien pelaajien houkuttelemiseksi. Liittyminen Aura Golfiin on nykyisin hyvin mutkatonta.”, Pere toteaa.

Maineestaan huolimatta – tai siitä johtuen – Aura Golf koetaan pelaajien mielikuvissa kuitenkin hyvin kiinnostavana vierailukohteena ja monelle pelaajalle vierailu kentällä vähintään kerran vuodessa on kauden kohokohtia.

Kenttä on kuuluisa hyvästä kunnostaan ja liukkaista griineistään ja vanhat tammet tekevät Aura Golfista elämyksellisen peliareenan. Kenttä ei sinällään ole mitenkään vaikea, mutta siinä on suunnittelultaan perinteikkään golfkentän lumoa. Alkukaudesta kevään haasteet näkyivät vielä jonkin verran, mutta kenttä paranee varmasti kasvukauden edetessä.

Aura Golfilla on myös hyvä maine kilpapelaajien kasvattajaseurana. Monille mm. Joonas Granberg ja Kalle Samooja ovat tuttuja nimiä ammattilaisgolfin puolelta, mutta seuran pitkäaikaisen pron Sakari Ahon tallista on tullut myös viime vuosina uusia vahvoja junioreita. Varsinkin tyttöjunioreiden osalta Aura Golfin kasvatit ovat dominoineet vahvasti.

Aura Golfin kenttä on historiansa aikana toiminut isäntänä monille kansainvälisen tason kilpailuille viimeisimpänä vuonna 2015 järjestetty Challenge Tourin osakilpailu.

”Tälle vuodelle isoja kilpailuja ei ole suunnitteilla, mutta ensi vuonna vietämme 60-vuotisjuhlaa, joten siihen liittyen on suunnitelmia kilpagolfin osalta.”, Pere sanoo arvoituksellisesti.

Plussat ja miinukset:

+ Kokonaisuutena perinteikäs golfkenttä, jossa kannattaa nauttia ainutlaatuisesta ympäristöstä

+ Kenttä on yleisesti erittäin hyvässä kunnossa

+ Klubiravintola ja sauna/suihkutilat

– Vanhakantaisuuden ja arvokkuuden leima saattaa vaikuttaa pelin rentouteen

– Vanhojen tammien lumous katoaa, kun niihin osuu tarpeeksi monta kertaa

Viisi nopeaa toimitusjohtaja Sami Pere, Aura Golf

1. Kuvaile kenttää kolmella sanalla

Perinteinen, arvokas ja ainutlaatuinen.

2. Mikä on kentän signature-väylä?

Väylä 2 on täysin omalaatuinen pitkänä par 4-väylänä, jossa vanhat tammet tuovat haasteita. Kritiikkiäkin tammien sijoittelu kyllä saa, mutta täytyy muistaa että tammet kasvoivat paikallaan jo kauan ennen golfkenttää.

3. Mihin vieraspelaajan kannattaa kiinnittää Aura Golfissa huomiota?

Maisema ja luonto täällä on aika ainutlaatuinen. Miljöö tässä meren läheisyydessä on aika jäljittelemätön, mitä rahalla ei voi ostaa.

4. Mikä on klubiravintolan must have -hittituote?

Eivätköhän nuo klubiravintolan club sandwich ja hampurilaiset ole niitä suosituimpia.

5. Mikä on paras golfmuistosi?

Kyllä ne liittyvät pääsääntöisesti arkipäivän iloihin ja onnistumisiin. Tässä työpaikassa ihmiset ovat yleensä iloisia ja hyvällä tuulella, niin se on aika palkitsevaa.

Bonus: Hyvä draivi vai pitkä putti?

Kyllä se hyvä draivi on!

Etsi luettavaa