Hyppää sisältöön

Augusta National laajenee – maksoi ostoskeskuksesta hurjan summan

Magnolia Lane on Augusta National -kentän kuuluisa sisäänajotie.

Augusta National ei säästä rahoja ostaessaan maata ja kiinteistöjä ympäriltään.

Masters Tournamentin järjestävä Augusta National -golfklubi on laajentanut reviiriään. Augusta Chronicle -lehti kirjoitti, että klubi on ostanut klubin kuuluisan sisäänajotie Magnolia Lanen läheisyydessä sijaitsevan kauppakeskuksen.

Lehden mukaan kauppasumma oli 26 miljoonaa dollaria eli 23 miljoonaa euroa. Maa-alueen koko oli kuusi hehtaaria.

Lehti ei tiennyt, mihin tarkoitukseen klubi maa-alueen tai ostoskeskuksen hankki, mutta viimeisen 20 vuoden aikana klubi on hankkinut peräti 445 hehtaaria lisää maata.

Yleensä maa-alueiden hankinta on liittynyt Masters Tournamentin järjestämiseen. Kyseessä on megaluokan tapahtuma, joka tuottaa klubilla vuosittain valtavasti tuloja. Aiemmin klubi on hyödyntänyt hankkimiaan maita mm. tapahtumaan liittyvien toimintojen kehittämiseen. 

Kevään aikana Augusta National on ostanut kiinteistöjä  kentän lounaispuolelta 2,2 miljoonalla dollaria.

Summat saattavat kuulostaa suurilta, mutta arvioiden mukaan yksistään Masters Tournament tuottaa vuosittain klubille yli 100 miljoonan euron liikevaihdon.

Klubi kerää rahaa myös jäsenmaksuista. Liittymismaksun arvioidaan olevan 25 000 – 45 000 euroa. Kuukausimaksut ovat muutaman satasen luokkaa.

Tarkat summat eivät ole tiedossa, koska Augusta Nationalin tiedottaa tunnetusti niukasti asioistaan ulospäin. 

Kuuluisia Augustan jäseniä ovat muun muassa miljardöörit Bill Gates ja Warren Buffett. Myös Jack Nicklaus ja Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Condoleezza Rice kuuluvat ekslusiivisen klubin jäsenistöön.

Etsi luettavaa