Hyppää sisältöön

Audi PGA Finland Championship liikkeelle huipputasaisissa merkeissä

Mikael Salminen nappasi voiton Sarfvikin huippukuntoisella kentällä.

Suomen ammattilaisgolfjärjestö PGA:n mestaruuskilpailu, Audi PGA Finland Championship alkoi todella tasaisena Talin golfkentällä Helsingissä. Tuloslistan top 20 on neljän lyönnin sisällä. Tuomas Salminen, Markus Ervasti ja Matti Meriläinen olivat kuitenkin ainoat, jotka onnistuivat pelaamaan alle par-tuloksen. Kolmikko jakaa kärkitilan tuloksessa -1.

Audi PGA Finland Championship ei alkanut kuvassa olevan Mikael Salmisen (-1) kohdalta kovinkaan hyvin. Ensimmäisen yhdeksän reiän aikana tuloskorttiin ei ilmestynyt yhtäkään birdieä, bogeja sen sijaan kortista löytyi peräti kolme kappaletta.

”Kierros lähti todella huonosti käyntiin. Tässä on ollut svingiremontti käynnissä, ja alkukierroksella tuli säädettyä svingin kanssa aika paljon. Minulla oli valmentaja caddiena, se kyllä auttoi”, Salminen luonnehti kierroksen alkua.

”Päivä oli pirun kaksijakoinen. Takaysillä aloin saada enemmän greeniosumia, ja pääsin sitä kautta alle parin.”

Vaikea alku kierrokselle voi syöstä pelin peruuttamattomaan luisuun, mutta Salminen sai pidettyä kierroksen aikana ajatuksensa kasassa.

”Onhan siinä aina välillä kärsivällisyys koetuksella, kun ei tule onnistumisia. Nyt vaan pitää saada lyöntiin lisää toistettavuutta, sitä kautta se lähtee”, Suur-Helsingin Golfia edustava Salminen totesi.

Salmisen kanssa kärkitilaa jakava Markus Ervasti (-1) on ollut poissa kilpagolfkentiltä muutaman vuoden ajan, mutta kokenut pelaaja hallitsee yhä pallonlyömisen. 15 parin lisäksi avauspäivän tuloskorttiin merkattiin kaksi birdieä ja yksi bogey. Ervasti voitti PGA:n mestaruuden vuonna 2008.

Parin pienen sadekuuron sävyttämä avauskierros oli todella tasainen. Kärjen takana par-tilanteessa on kaikkiaan yhdeksän pelaajaa. 

Kilpailu jatkuu perjantaina kello 8.00.

 

Linkki tuloksiin: http://www.golfbox.dk/livescoring/tour/?language=1035#/competition/816926/leaderboard

Etsi luettavaa