Hyppää sisältöön

Audi Finnish PGA Golf Tour uudistuu – henkilökohtaisen kilpailun rinnalle tulee joukkuekisa

Matias Honkala ja Elina Saksa voittivat kauden avauksen Finnish Tourilla

Audi Finnish PGA Golf Tour kokee suuren uudistuksen tulevalle kaudelle, kun seurat ja esimerkiksi alueet alkavat kilpailla keskenään joukkueina. Henkilökohtainen sarja jatkuu kuten ennenkin.

Tähän asti Finnish Tourilla on pelattu pelkästään henkilökohtaisesta paremmuudesta, mutta toukokuussa käynnistyvällä uudella kaudella henkilökohtaisen kilpailun ohella pelataan myös joukkuekilpailua.

Joukkuekilpailussa mukana oleva joukkue voi olla joko seuran tai alueen nimeämä nelihenkinen joukkue, jossa voi olla sekä miehiä että naisia. Joukkuetta voi vaihtaa jokaiseen kilpailuun.

Jokaisesta kilpailusta kerätään joukkueen sijoituksen perusteella pisteitä, ja voittaja ratkeaa kiertueen finaalissa syyskuussa Nordcenterissä. Joukkuekilpailun voittanut joukkue palkitaan ulkomaanmatkalla.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kiertuepäällikkö Teemu Laakso sanoo, että joukkuekilpailun mukaantulo kiertueelle on ollut keskusteluissa jo pidemmän aikaa, ja nyt asiat saatiin loksahtamaan kohdalleen.

”Halusimme tuoda kiertueelle uuden elementin, kun tässä on menty pitkään samalla kaavalla. Uskon, että tämä on myös seurojen jäsenille uusi ulottuvuus, kun he pystyvät seuraamaan, miten oman seuran pelaajat pärjäävät joukkuekilpailuissa. Joukkueilla voi olla myös omia yhteistyökumppaneitaan, joiden logot voivat näkyä esimerkiksi paidoissa”, Laakso kertoo.

”Näin alkuun on myös mahdollista koota aluejoukkue, jos yksittäisistä seuroista on vaikea saada joukkue liikkeelle. Kisojen ilmoittautuminen on auki, ja joukkueiden ilmoittautuminen aukeaa huhtikuussa”, Laakso jatkaa.


Finnish Tourin aikataulu 2020

  • Finnish Tour Opening, Hirsala Golf, 14.–16.5

  • Finnish Tour II, Hill Side Golf,  5.–7.6.

  • Finnish Tour III, Paltamo Open, 10.–12.6.

  • Reikäpelin SM-kisat (miehet), Tammer-Golf, 1.–3.7

  • Reikäpeli SM-kisat (naiset), Tammer-Golf, 2.–3.7.

  • Finnish Tour V, Suur-Helsingin Golf, 31.7.–2.8.

  • Audi PGA Finland Championship 2020, Hirsala Golf, 20.–22.8.

  • Finnish Tour Final, Nordcenter 11.–13.9.


Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen näkee joukkuekilpailun mukaantulon Audi Finnish PGA Golf Tourille erittäin positiivisena asiana suomalaisen kilpagolfin näkökulmasta.

”Joukkuekilpailu on erinomainen lisäarvo Finnish Tourille. Se tukee yhteisöllisyyttä ja urheilullista kannustamista sekä luo lisää tervettä ja motivoivaa kilpailullisuutta kansalliseen kilpagolfiin. Tämä avaa myös mahdollisuuksia uusille ajatuksille, sillä FT-joukkuekilpailu voisi tulevaisuudessa olla esimerkiksi reitti SM-joukkuemestaruuskilpailun finaalitapahtumaan. Se profiloisi seurojen välistä joukkuemestaruustapahtumaa aiempaa mielenkiintoisemmalla tavalla”, Juvonen kommentoi.

Suur-Helsingin Golf on perinteinen kilpagolfseura, jossa tieto joukkuekilpailun lisäämisestä Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailuihin otettiin ilolla vastaan. SHG:n toimitusjohtaja Jarkko Raski korostaa, että yksittäisten
pelaajien menestys lämmittää totta kai seuroja, mutta joukkuemuotoisessa kilpailussa on vielä oma lisämausteensa.

”Siinä on aivan eri ääni kellossa, kun puhutaan seuran pärjäämisestä joukkueena. Se houkuttaa seuroja satsaamaan joukkueidensa valmennukseen aiempaa enemmän, ja sitä kautta saadaan myös aitoa ja luonnollista seuran sisäistä kilpailua pelipaikoista, kun joukkueen kokoonpanoa voidaan vaihtaa jokaiseen kilpailuun”, Raski perustelee.

Lähde: Finnish Tourin tiedote

Etsi luettavaa