Hyppää sisältöön

Atthaya Thitikul on uusi ykkönen – Matilda Castren mahtuu enää niukasti sadan parhaan joukkoon maailmanlistalla

Atthaya Thitkul on nyt maailman paras pelaaja. KUVA: GETTY IMAGES

Thaimaan Atthaya Thitikul nousi tuoreella maailmalistalla ykköspelaajaksi. Viiden kärki on tiukassa nipussa.

Naisten maailmanlista on saanut uuden kärkipelaajan, kun Atthaya Thitikul nousi toisena naistena koskaan golfin maailmanlistan eli Rolex Rankingin kärkeen alle 20-vuotiaana.

Ennen 19-vuotiasta thaimaalaista tässä tempussa on onnistunut vain Uuden-Seelannin Lydia Ko, jonka sijoitus tuoreella maailmanlistalla on kolmas. Ko oli ainoastaan 17-vuotias, kun hän nousi maailman ykköseksi vuonna 2015.

Thitikul ohitti eilen julkaistulla listalla Etelä-Korean Jin Young Kon, mutta eroa kaksikon välillä on vain 0,04 keskiarvopistettä.

Muutenkin maailmanlistan viiden parhaan välillä on vain pienet erot, sillä eroa Thitikulin ja viidentenä olevan Australian Minjee Leen välillä on alle 0,5 keskiarvopistettä.

Suomessa Thitikul tunnetaan siitä, että hän piti maata tukikohtanaan viime vuonna pelatessaan Ladies European Tourilla.

Ja näin menee suomalaisilla…

Paras suomalainen rankingissa on Matilda Castren, jonka sijoitus on 94:s. Parhaimmillaan hän on ollut tänä vuonna maailmanlistalla 55:ntenä.

Toiseksi paras suomalainen on Ursula Wikström, joka on noussut pelinsä kanssa takellelleen Sanna Nuutisen ohi. Myös LET-voittaja Tiia Koivisto ja LPGA:lle noussut Kiira Riihijärvi mahtuvat 400 parhaan joukkoon.

Thitikulilla on tällä viikolla mahdollisuus vankistaa asemaansa kärjessä, kun LPGA:lla pelataan Toto Japan Classic. Kärkiviisikosta hänen lisäkseen on mukana ainoastaan Minjee Lee.

Rolex Rankingsin viiden kärki ja viisi parasta suomalaista

SijoitusPelaajaPistekeskivaro
1.Atthaya Thitikul7,13
2.Jin Young Ko7,09
3.Lydia Ko6,97
4.Nelly Korda6,85
5.Minjee Lee6,66
94.Matilda Castren1,18
249.Ursula Wikström0,45
258.Sanna Nuutinen0,43
298.Tiia Koivisto0,37
349.Kiira Riihijärvi0,31

Etsi luettavaa