Atthaya Thitikul matkalla tähtiin – Sanna Nuutisen ote piti loppuun asti

Atthaya Thititkul on ottamassa jo tulokaskaudella paikkaa LPGA:n tähtien ykkösketjussa. KUVA: GETTY IMAGES

LET:lla edelliskaudella dominoinut 19-vuotias Atthaya Thitikul osoitti tasonsa LPGA:n Carlsbadin kisassa kukistamalla uusinnassa Tanskan Nanna Koerst Madsenin. Sanna Nuutisen sijaluvuksi USA:n debyytissä tuli hienosti 42.

JTBC Classicin loppuratkaisu muodostui Thaimaan Atthaya Thitikulin juhlaksi.

Hän sai viimeisen kierroksen sisääntulossa kiinni toisesta päivästä asti johtaneen Nanna Koerstz Madsenin ja varmisti voittonsa kukistamalla tämän toisella uusintareiällä tekemällään harvinaisella tavalla eli tekemällä bogin.

”En voi uskoa sitä, että olen nyt LPGA:n voittaja”, kiertueen nuorimmaksi voittajaksi viimeisen kuuden vuoden aikana noussut thaimaalainen tunnelmoi.

Hänellä oli sunnuntaina ikää 19 vuotta ja 25 päivää.

Thitikul sai kortin LPGA:lle karsintojen kautta. Edellisvuonna hän oli aivan ylivertainen pelaaja LET:lla, vaikka voitti vain kahdesti.

Teinitähden ansiolistalla on jo useamman vuoden ajalta kovia menestyksiä ja ennätyksiä ammattilaiskisoista ja majoreista.

Voitto ei yllättänyt, ehkä enemmänkin sen ajankohta. Kauden aiemmat sijoitukset 45,11,4 ja 8 kertovat tulokkaan valmiudesta menestyä tähtien joukossa.

Edelliskauden viidessä LPGA:n kisassa Thitikul loisti Skotlannissa ja Thaimaassa, joissa molemmissa oli toinen.

Lisäksi hän sijoittui kerran neljänneksi ja Evian Championshipissa viidenneksi. Ainoa epäonnistuminen tuli Women´s Openissa, jossa heikko viimeinen kierros toi sijaluvun 48.

Thitikul on jo vuosien ajan osoittanut nousemaan maailmantähdeksi. Ensi viikolla pelattavassa kauden ensimmäisessä majorissa Chevron Championshipissä hän on yksi suurimmista suosikeista.

Sanna Nuutinen panostaa lähipeliin ja puttiin

Sanna Nuutinen pelasi avauskierroksen 74 lyönnillä.
Sanna Nuutinen hävisi neljänneksi sijoittuneelle maailmanlistan ykköselle Jin Young Kolle kolmen viimeisen kierroksen aikana vain kaksi lyöntiä. KUVA:LET

Sanna Nuutinen -4 (73-70-71-70) teki vahvan sisääntulon LPGA:lle USA:n kilpailuissa. Hän osui väyliin (39/56), viheriöihinkin (56/72) lähes kärjen tahtiin jääden voittajalla 12 lyöntiä.

Sijaluvuksi tuli 144 pelaajan joukossa 42. Dollareita Nuutinen ansaitsi 6 130.

”Tämä oli hyvä kisa minulta. Pääsin hyvin sisään peliin. Oppia tuli paljon, löysin kehityskohtia nimenomaan kenttien virityksiin ja olosuhteisiin liittyen”, Nuutinen kertoi.

”LPGA:n kentillä lähestymisissä käytetään huomattavan paljon lyhyitä rautoja ja wedgejä. Niiden kehittämiseen on syytä panostaa.”

Nuutisen puttien keskiarvo oli korkea: 31,5.

”Viheriöt ovat nopeita ja minulle kerrotun mukaan myös jatkossa tasalaatuisia. Puttistrokea pitää työstää näihin olosuhteisiin sopivaksi”, hän ohjeisti itseään.

Seuraavan kerran Nuutinen pelaa 1,5 viikon päästä Thaimaassa LET:n kisassa, josta hän rientää suoraan Hawaijille LPGA:n kilpailuun.