Hyppää sisältöön

Arnold Palmerin Masters pokaali 444 000 $ huutokaupassa

Yksi Arnold Palmerin neljästä Masters pokaalista myytiin huutokaupassa.

Arnold Palmer kuoli syyskuussa 87-vuoden ikäisenä ja rakastetun golfsankarin muisto tulee olemaan erittäin arvokas lukuisille keräilijöille. Palmer voitti Mastersin vuosina 1958, 1960, 1962 ja 1964. 

Augusta National alkoi jakamaan kuvan pokaalia pelaajille vasta 1992 mutta kilpailun aikaisemmille voittajille annettiin mahdollisuus ostaa kopio omien voittojensa kunniaksi. Palmer osti itse kolme neljästä pokaalistaan ja lahjoitti viimeisen oikeuden 2001 valmistuneelle kenttäprojektille Bay Creek Resortille Virginiaan. Vuonna 2005 Bay Creek osti neljännen pokaalin noin 17 000 dollarilla. Upean muistoesineen oli tarkoitus jäädä klubin museoon mutta Palmerin pettymykseksi se myytiin ulkomaalaiselle keräilijälle vuonna 2013. 

Huutokaupassa myyty toinen pokaali lähti myös nimettömän keräilijän matkaan. Palmerin perhe kuitenkin toivoo sen lopulta päätyvän museoon ihmisten nähtäväksi.

Palmerin palkinnon myyminen huutokaupassa tuntuu hieman oudolle kun otetaan huomioon miehen satojen miljoonien omaisuus. Tästä olisi luullut perheelle jääneen reilusti perintöä. Toisaalta ei Arnold enää tarvitse palkintojaan ja miehen nimi tulee aina olemaan yksi kirkkaimmista golfin historiassa.

Lähde:golfchannel.com

Jos golfin historia kiinnostaa Youtubesta löytyi loistava video vuoden 1964 Mastersista, josta voi seurata Jack Nicklauksen, Gary Playerin ja Arnold Palmerin otteita yli 50 vuotta sitten. Golf action alkaa kohdalta 8:30. 

Etsi luettavaa