Hyppää sisältöön

Arnold Palmer on kuollut

Arnold Palmer oli yksi golfin suurista.

Arnold Palmer kuoli sunnuntaina 25.9. Pittsburghissa Yhdysvalloissa. Hän oli kuollessaan 87-vuotias.

Yksi golfin legendoista on poissa. Arnold Palmer poistui keskuudestamme sunnuntaina. Sydänvaivoista kärsineen Palmerin kuolinvuoteella olivat hänen vaimonsa ja tyttärensä.

Palmer kuului golfin kirkkaimpiin ja vaikutusvaltaisimpiin tähtiin, ja hän nosti lajin suosiota aktiiviaikanaan huimasti. Kisoissa Palmeria seurasi Arnie’s Armyksi kutsuttu kannattajajoukko, joka kannusti välillä villisti sankariaan.

Hurrattavaa heillä riitti, sillä Palmer voitti urallaan seitsemän major-turnausta, neljä Masters Tournamentia, kaksi British Openia ja yhden US Openin. PGA Tour -voittoja kertyi yhteensä 62. Palmer voitti vuosina 1955 – 1971 vähintään yhden PGA Tourin kilpailun joka vuosi.

Palmer muistetaan myös kovasta kilpailustaan Jack Nicklausin ja Gary Playerin kanssa. ”Menetimme juuri yhden uskomattomimmista nimistä golfissa ja urheilussa ylipäätään”, Nicklaus kirjoitti Facebook-seinällään.

Peliuransa jälkeen Palmer loi bisnesimperiumin. Hän omisti golfkenttiä, väline- ja vaatemerkin ja oli edesauttamassa Golf Channel -kanavan syntyä. Hän oli myös rakennuttamassa Kiinan ensimmäistä golfkenttää. Palmer suunnitteli myös yli 200 golfkenttää.

 

Etsi luettavaa