Hyppää sisältöön

Arnold Palmer Invitational – Marc Leishman tärkeään voittoon

Voittajan päälle puettiin Arnold Palmerin vanha villatakki.

Mark Leishman selvisi voittajaksi Arnold Palmer Invitationalin loppuväylillä.

Bay Hillin vaikea lopetus ratkaisi voittajan sunnuntaina. Mark Leishman teki eaglen par viisi kuudelletoista ja otti kärkipaikan tuloksessa -11. Australialainen onnistui pelastamaan parit kahdella viimeisellä loistavien lähipelilyöntien ansiosta ja jätti muut taakseen lyönnin erolla. 

Voitosta haastoivat sunnuntaina myös Rory McIlroy, Kevin Kisner ja Charley Hoffman. McIlroy nousi jakamaan kärkipaikkaan tuloksessa -10 ennen kahta viimeistä väylää. Kun Roryn takana pelannut Leishman otti kärkipaikan eaglella ja McIlroy joutui yrittämään birdiä vaikealla viimeisellä. Kaukaa lähtenyt birdie putti lipui reiän ohi ja johti lopulta bogiin. Rory (-9) jäi kärkipaikasta kaksi lyöntiä. McIlroyn nousu oli merkittävä sillä hän lähti viikonloppuun yksitoista lyöntiä kärjen takaa tuloksesta +1. 

Viimeisessä ryhmässä pelanneet Hoffman ja Kisner eivät onnistuneet birdieen helpolla kuudellatoista ja tämä antoi lopulta voiton Leishmanille lyönnin erolla. 

Sunnuntaina Leishmanin aseena oli loistava puttaaminen. Strokes Gained tilastoissa hän voitti yli neljä lyöntiä pelkillä griineillä. Näistä yksi oli kuudellatoista yli 15 metristä uponnut eagle. Viikon aikana hän oli kilpailun kymmenen parhaan joukossa lähestymisien tarkkuudessa. 

GettyImages

Voitolla Leishman ansaitsee kutsun Mastersiin, johon hänellä ei vielä ollut pelipaikkaa. Kauden 2016 päätteeksi Marc putosi World Rankingin 50 parhaan joukosta ja näin menetti varman pelipaikan majoreihin. Tällä voitolla hän kiipesi rankiginssa takaisin sijalle 32 ja jos hän pitää sijoituksen kauden aikana aukeaa paikka Mastersin lisäksi myös kaikkiin muihin majoreihin. 

Leaderboard

Etsi luettavaa