Hyppää sisältöön

Arjen sankari sai uudet mailat

#kenttienarjensankari-kilpailun voittaja Antti Suonio

Wilson Staff ja GoGolf järjestivät yhdessä #kenttienarjensankari-kilpailun. Tarkoituksena oli nostaa esiin erikoisia ja hauskoja suorituksia rakkaan lajimme parista. Voittaja sai palkinnoksi Wilsonin rautamailafittauksen, joka tehtiin Tapiola Golfin hulppeassa TAGi-talossa.

Kilpailun voittajaksi valikoitui Antti Suonio, joka on innokas golfari harrastuksensa alussa.

”Olen vasta vuoden verran harrastanut golfia. Viime kesänä hurahdin: menin alkeiskurssille ja jäin lajiin koukkuun. Olen pelannut aloittelijan mailasetillä, ja keväällä rupesin miettimään, että pitäisi päivittää mailat”, Antti kertoi.

”Pelaan nyt tasoituksella 28,4 – tasoitus on tullut vauhdilla alas ja into on kova”, kertoi Antti.

Mailojen osto olisi ollut joka tapauksessa ajankohtainen, ja Wilsonit olivat päätyneet demotapahtumissa käynnin jälkeen suosikkilistalle.

”Tämä kisa tuli juuri sopivaan aikaan, kun mailanostokuume oli pahimmillaan. Näin kisan Facebookissa ja tiesin heti, millaisen kuvan otan. Uhosin kaverilleni, että voitan kisan, ja pyysin häntä ottamaan kuvan seuraavalla kerralla”, voittaja kertoi TAGi-talon kahvilassa.

Antti Suonion alkuasento (kilpailun voittokuva)

Antti Suonion alkuasento

Markus Malin

”Isoin ero nykyisten mailojen ja demotapahtumissa kokeiltujen välillä tuntuu olevan varren kiertojäykkyys ja jämäkkyys. Aloittelijan setilläni tuntuu, että jos duffaa vähänkin, niin pallo lentää 20 metriä vinoon oikealle tai vasemmalle. Yhdessä demopäivässä kokeilin Wilsonin mailoja, ja tuntui, että C200-malli tuntui hyvältä. Lyönnit lähtivät suoraan ja pitkälle”, kertoi Antti.

Lähdimme Wilsonin fittausstudiolle TAGi-talon alakerran Golf Centeriin katsomaan, millainen setti Antille sopisi.

Maailmanluokan studio ja ammattimainen fittaus

Wilson Golfin tuotepäällikkö Juha Kivilahti kävi Antin kanssa ensin läpi perusasioita. Antin lyödessä lämmittelylyöntejä laittoi Juha uuden Trackman 4 -lyöntitutkan tulille ja seurasi, millainen Antin peruslyönti on. Täytyy myöntää, etten itse ollut uskoa, että fittausstudiossa oli vasta vuoden golfannut peluri – niin hyvältä svingi näytti.

Antin svingi on aloittelijaksi todella hieno.

Antin svingi on aloittelijaksi todella hieno.

Aki Reinimäki

Aluksi katsottiin mailan lie-kulma ja mitattiin muun muassa ranteen etäisyys maasta. Näin Kivilahti pystyi määrittämään varren oikean mitan ja asetuksen. Lie-kulma ja varren pituus vaikuttavat paljon alkuasentoon ja lavan käyttäytymiseen osumassa, joten ne täytyy säätää kohdalleen.

Omastakin setistä kannattaa tarkistaa lie-kulmat: esimerkiksi liian loiva lie-kulma voi aiheuttaa oikealle kääntyviä lyöntejä.

Lie-kulman ja varren pituuden määrittämiseksi tehtiin muutamia mittauksia

Lie-kulman ja varren pituuden määrittämiseksi tehtiin muutamia mittauksia

Aki Reinimäki

Trackmanin antamien lukujen ja Antin tuntuman perusteella kokeiltiin muutamaa eri varsivaihtoehtoa. Mailanpään nopeuden perusteella tehtiin valinta varren jäykkyyden suhteen – Antin tapauksessa kevyt stiff-varsi tuotti parhaan tuloksen. Wilsonin lapamallistosta valikoitui Antille jo tuttu C200, joka on laajalle pelaajajoukolle suunnattu. Kyseessä on kehäpainoinen lapa, jolla pystyy pelaamaan niin aloittelija kuin singeligolfarikin.

”Koska Antti on vielä harrastuksensa alussa ja intoa sekä potentiaalia selvästi löytyy, on järkevää valita maila, joka toimii myös tulevina kesinä hyvin”, perusteli Julle lapamallin valintaa.

Lyöntitutkan avulla saadaan tarkat tiedot mailan ja pallon liikkeistä.

Lyöntitutkan avulla saadaan tarkat tiedot mailan ja pallon liikkeistä.

Aki Reinimäki

Juha selvitti valintaperusteita Antille selkokielellä.

Juha selvitti valintaperusteita Antille selkokielellä.

Aki Reinimäki

Antti pääsi nopeasti sinuiksi mailan kanssa. Julle antoi muutaman tekniikkavinkin, joiden avulla lyöntiin saatiin vielä lisää toistettavuutta. Fittaaminen onkin usein yhdistelmä vinkkejä ja välineiden sovittamista. Hyvä fittaaja osaa ottaa huomioon pelaajan kyvyt ja mahdollisuudet kehittyä.

Lopuksi Antti vielä tunnusteli, minkä paksuinen grippi olisi sopiva. Kun kaikki asetukset olivat valmiina, ei aikaa ollut kulunut kuin reilu puoli tuntia. Ehdimmekin vielä katsoa draiveria, väyläpuita ja hybridejä, joista myös löytyi Antille sopivat mailat.

TAGin fittausstudiot ovat aivan viimeistä huutoa.

TAGin fittausstudiot ovat aivan viimeistä huutoa.

Aki Reinimäki

Demokärry palvelee paikan päällä

Koko fittaussessio oli tunnissa ohi. Antti lähti Tapiola Golfin rangelle testaamaan muutamaa puumailavaihtoehtoa. Sillä välin Julle kokosi rautamailat Antin mittojen mukaan Wilsonin demokärryssä, joka kiertää ympäri Suomea. Kärrystä löytyy iso valikoima erilaisia varsia, lapoja ja grippejä, joista pystyy näemmä paikan päällä rakentamaan jokaiselle sopivat mailat.

Hieno palvelu, kannattaa käydä tutustumassa! Demokiertueen ohjelman löydät täältä.

Wilsonin demokärryssä voidaan rakentaa mailat paikan päällä.

Wilsonin demokärryssä voidaan rakentaa mailat paikan päällä.

Aki Reinimäki

Kiitos vielä kaikille #kenttienarjensankari-kisaan osallistuneille!

Etsi luettavaa