Hyppää sisältöön

Yhteistyössä : Cobra Golf

Antti Vaalas testasi höyhenenkevyet Cobran uutuudet

GoGolfin Antti Vaalas testasi Cobra Golfin uudet Air X -draiverin ja -raudat. Millaisille pelaajille nämä erittäin kevyet mailat sopivat?

Mailojen testaaminen on mukavaa puuhaa. Kukapa sitä ei mielellään kokeilisi laadukkaita uutukaisia ihan silkasta lyömisen ilosta, ja ties vaikka vastaan tulisi mailoja, jotka voisivat sopia jatkossa omaan bägiin.

Entä sitten kun testattavat mailat edustavat jotain täysin muuta kuin, millä itse on aina pelannut. Kuten tällä kertaa, kun eteeni tuli Cobra Golfin Air-X-raudat ja -draiveri kokeiltavaksi. Nämä Cobrat ovat hämmentävän kevyitä mailoja, kun itse olen aina suosinut etenkin raudoissa painavia varsia ja siten mailoja, joiden fiilis on jämäkkä. Nyt kädessäni on mailat, jotka ovat kuin ilmaa!

En ole Air-X sarjan kohderyhmää, enkä ole ottamassa niitä käyttööni. Mutta testaamiseen pitää lähteä avoimin mielin ja olla valmis mihin tahansa. Kokeiluni jälkeen minun on pakko todeta, että nämä mailat tuntuivat ihmeellisen hyviltä lyödä. Olen varma, että nämä ovat mainio valinta niille, jotka ovat kohderyhmää.

Kevyet lavat, varret ja grippi

Mietitäänpä aluksi, kuinka kevyet Cobran Air-X mailat oikein ovat.

Air-X-mailoihin Cobra on yhdistänyt kevyet lavat, erittäin kevyisiin varsiin ja jopa normaalia kevyempään grippiin. Se on yhdistelmä, joka minussa herättää ennakkoluuloja. Etukäteen kuvittelin, etten pysty yhtään aistimaan mailaa itse svingin aikana.

Mutta olin väärässä.

Cobra Air-X -draiverissa on slaissia ehkäisevää offsetiä. KUVA: COBRA GOLF

Keveys on siis näiden mailojen tärkein ominaisuus. Muuten raudat ovat tyypilliset anteeksiantavat kehäpainotteiset mailat. Joten mailoissa offsettä (varsi etureuna edessä) ja paksumpi yläreuna. Johtuuko keveydestä vai mistä, mutta tuo paksumpi yläreuna ei häiritse silmääni yhtä paljon kuin yleensä.

Offset-rakennelma ulottuu myös puumailoihin, joten draiverilla on vaikea lyödä slaissia. Toisin sanoen, jos näillä lyö slaissin niin se on kyllä ihan omaa aikaansaannosta. Ja koska draiverin kokonaispaino on vain 277 grammaa, hitaampien svingaajien on mahdollista saada lisävauhtia lyöntiin.

Cobra Golf Air-X -draiverin teknisiä tietoja

NostokulmaLie-kulmaPituusVarsivaihtoehdotKätisyys
9,5º60º46″S, R, LiteRH
10,5º60º46″S, R, LiteRH/LH
11,5º60º46″S, R, LiteRH

Raudoissa riittävästi nostokulmaa

Cobra Golfin Air-X-raudat sopivat erinomaisesti hitaalla mailanpään nopeudella pelaaville. KUVA: COBRA GOLF

Ilokseni huomasin Air-X:n speksejä tutkiessani, että rautojen nostokulmat ovat ’’perinteiset’’. Esimerkiksi rauta-7:ssa on 31,5 astetta, mikä on peräti 5 astetta enemmän kuin Cobran LTD X -raudassa.

Tällä on merkitystä: hitailla mailanpäännopeuksilla tarvitaan enemmän nostokulmaa, jotta pallo nousee riittävästä ilmaan. Riittävien nostokulmien ansiosta Air-X sopii hitaimmille svingeille paremmin kuin LTD X.

Mailoja on saatavilla rauta 4:stä SW:hen, mutta tyypillisesti kaupoissa kuuluvaan setti myydään välillä 5–PW. Raudat on saatavilla sekä oikea- että vasenkätisille.

Cobra Golf Air-X -rautojen teknisiä tietoja

MailaNostokulmaLie-kulmaOffset (mm)Varren pituusVarsivaihtoehdot (graf.) Varsivaihtoehdot (teräs)
Rauta 422°62.5°6.7439.25″S, R, LiteS, R
Rauta 525°62.5°6.0638.50″S, R, LiteS, R
Rauta 628°62.5°5.4137.75″S, R, LiteS, R
Rauta 731,5°62.5°4.7337.25″S, R, LiteS, R
Rauta 835,5°63°3.9636.75″S, R, LiteS, R
Rauta 940°63.5°3.0836.25″S, R, LiteS, R
PW45°64°2.4336.00″S, R, LiteS, R
GW50°64°1.6935.75″S, R, LiteS, R
SW55°64°0.9735.50″S, R, LiteS, R

Kenelle mailat sopivat?

Eli tärkein kysymys on tietenkin kenelle nämä mailat sopivat parhaiten. Vastaus on selkeä: Air X on niille golfareille, joilta eniten puuttuu nopeutta. Jos koet, että sinulla ei ole käsissäsi riittävästi voimaa ja kehossa vauhtia, Air-X on tehty sinua varten. Keveyden ansiosta lyöminen voi tuntua vaivattomalta.

Vaikka Cobran nettisivuilla kerrotaan mailojen sopivan pelaajille aloittelijoista innokkaisiin harrastelijoihin, itse ajattelen mailojen sopivuuden enemmän niiden keveyden kuin pelaajan kokemuksen tai taitojen kautta. Nämä mailat eivät ole voimanaisen tai -miehen mailat, vaikka henkilö olisi aloittelija, sillä vahva pelaaja näin kevyillä mailoilla tekee liikaa äkkinäisiä liikkeitä.

Toisaalta nämä mailat voisivat olla sopivat hyvinkin taitavalle ja kokeneelle golfarille, hänelle, jolta vain puuttuu voimaa ja vauhtia.

Käy siis kokeilemassa Cobran uutuuksia ennakkoluulottomasti. Mailojen avulla voit helpottaa pelin eri osa-alueita, kun pallo lentää pidemmälle ja nousee helpommin ilmaan keveyden ja nostokulmien ansiosta.

Draiverin ja rautojen lisäksi Cobra Golfin Air-X-tuoteperheeseen kuuluvat myös väyläpuut ja hybridit.

Lue lisää: Cobra Golf Air-X

Etsi luettavaa