Hyppää sisältöön

Antti Ahokas ja Krista Junkkari tuulenhalkojina Nordcenterissa

Antti Ahokas on laittanut rakennuspalikoita uusiksi off-seasonin aikana

Tourkonkari Antti Ahokas sekä amatööri Krista Junkkari johtavat avauspäivän jälkeen omia sarjojaan Nordcenterissa pelattavassa Tour Finalissa

Antti Ahokas (-3) oli tiiviin ryhmän paras Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden finaalikilpailun avauskierroksella Nordcenterissä. Kierroksensa bogeylla aloittanut Ahokas ei avausreiän jälkeen enää parin ylityksiin sortunut, vaan korttiin merkattiin parien lisäksi neljä birdieä.

Naisten kilpailussa Krista Junkkari sai rauhallisen startin kierrokselleen, mutta vauhdikkaalla loppukirillä hän painoi kierrostuloksensa yhden lyönnin alle parin.

Ahokkaan tunnelmat kierroksen jälkeen olivat vahvasti positiivisen puolella, sillä 70 lyönnin alitus Nordcenterin Fream-kentällä on aina hyvä suoritus.

”Oli hyvä päivä, eikä siellä ollut mitään kummallisuuksia. Pallo oli hyvin pelissä, sen jälkeen sain hyvin greeniosumia ja putitkin upposivat hyvin”, Ahokas sanoi.

Lauantaille luvataan vesisadetta koko päivälle, mutta Ahokas on valmis tulevaan haasteeseen.

”Huominen vaikuttaa aika sotaisalta keliltä. Lähdetään taistelemaan, sillä tämä kenttä ei anna mitään ilmaiseksi”, Ahokas ennakoi.

Ahokkaan etumatka toista sijaa jakaviin Ilari SauloonElias Haavistoon ja Ossi Mikkolaan on vain yksi lyönti. Yhden alle parin tilanteessa on seitsemän pelaajaa.

Antti Ahokas tiedetään taitavaksi pelaajaksi, joka pisti amatöörinä kuriin Irish Amateur Openissa Rory McIlroyn. Ammattilaisena startti uralle oli vahva, 23-vuuotiaana hän voitti kahdesti CT:lla ja sai ET:lle kortin vuodeksi 2009. 

Pääkiertueella peli ei sujunut, Ahokas palasi käytännössä vapaaehtoisesti haastajakiertueelle kesken kauden. Vuodesta 2010 eteenpäin Ahokas on koettanut pistää pelinsä palasia kuntoon, mutta tulokset ovat vaihdelleet laidasta toiseen.

35-vuotias Ahokas voitti edelliskaudella Lappajärven ammattilaiskisan. Muuten kotimaassakin on ollut vaikeaa. Maailmanlistaan laskettavissa kisoissa saldo on hurja. 24 viimeistä kisaa ja 21 karsiutumista. Toivoa antaa tähän sarjaan lukeutuen toissavuotinen kakkostila CT:lla, yksi 12:s ja 50:s tila.

Viikonloppuna Ahokkaan esitykset ovat suuri kysymysmerkki. Hänellä on hyviä yhden kierroksen kisoja, kahden tai kolmen mallikkelpoisen rakentaminen on tuottanut suurta tuska. Toivottavasti lauantaina ja sunnuntaina konkari pystyy pitämään menestysvaihteen päällä.

Johtopaikka yllätti Krista Junkkarin

Naisten kisaa johtava Krista Junkkari teki bogeyt väylille 5–7. Sen jälkeen hän iski ison vaihteen silmään, ja pelasi seuraavat seitsemän reikää neljä alle parin. Kierroksen päätyttyä Junkkarin nimi löytyi tuloslistan kärjestä, mikä tuli pienenä yllätyksenä pelaajalle itselleenkin.

”Ai johdanko minä? No, hyvä. En katsonut tuloksia ollenkaan. Mutta kiva, että olen kärjessä”, Junkkari sanoi iloisena.

Krista Junkkarin uran kovin saavutus on EM-hopea henkilökohtaisessa sarjassa kaudella 2019

Krista Junkkarin uran kovin saavutus on EM-hopea henkilökohtaisessa sarjassa kaudella 2019

Juha Hakulinen

Junkkari sanoi, että kierroksen alun bogeyt tulivat heikkojen lähestymisten seurauksena. Kun rautapeli kierroksen edetessä parani, alkoi myös tuloskorttiin ilmestyä birdiejä.

”Lähdin päivään sellaisella väylä-greeni, väylä-greeni -ajatuksella, ja se toimi tänään”, Junkkari kertoi pelistään.

Naisten kilpailussa toista sijaa jakaa kolme pelaajaa: Camilla JärveläKia Sormunen ja Erika Danielsson. He ovat tilanteessa +1.

Joukkuekilpailussa parhaan alun kilpailuun sai SGA Bombers -joukkue (-2).

Lähde: Tiedote

Finaalikisan tuloslista

Etsi luettavaa