Antti Ahokas ja Ilari Saulo jakoivat kolmannen sijan Nordic Leaguella – nousua maailmanlistalla yli 400 sijaa

Antti Ahokas jatkaa ET-karsintojen toiseen vaiheeseen.
Antti Ahokas on pelannut ammattilaisena vuodesta 2007 ja voittanut kahdesti Challenge Tourilla, kerran Nordic Leaguella. KUVA: VIERUMÄKI

Antti Ahokas (64,-6) pelasi päätöskierroksen parhaan tuloksen Laholms Golfklubbilla Ruotsin länsirannikolla nousten jakamaan kolmatta sijaa Ilari Saulon kanssa. He jäivät yhteistuloksella (-12) neljän lyönnin päähän kisan voittaneesta Tanskan Nicolai Tinningistä

Suomalaismenestys oli erinomainen Nordic Leaguen toukokuun ensimmäisessä kilpailussa.

Ilari Saulo oli jo kahden ensimmäisen kierroksen aikana koputtelemassa kisaa johtaneen NIcolai Tinningin kantapäillä.

Keimola Golfin pelaaja oli ennen päätöspäivää kahden lyönnin päässä.

Tinningin uhkaajaksi hänestä ei vielä ollut, eroa oli kisan päätyttyä neljä lyöntiä.

Maanmiehensä Sebastian Friedrichsenin Tinning kukisti kuitenkin vasta viimeisen reiän birdiellä.

Antti Ahokas oli perjantain nousija yhdessä Friedrichsenin kanssa. Molemmat saivat tuloksekseen päivän parhaan 64,-6.

37-vuotias Ahokas kipusi jakamaan Saulon kanssa kolmatta sijaa. Rahaa he ansaitsivat 2918 euroa mieheen.

Hurja pomppu maailmanlistalla

Huomionarvoista kolmannessa sijassa oli se, että se toi Ilari Saulolle uran ensimmäiset maailmanlistan pisteet.

Nordic Leaguen kisoissa niitä jaetaan neljälle ensimmäiselle.

Jaettu kolmas sijat toi 1,4 pistettä, joka antaa keskiarvoksi minimissään 40 kisalla laskettuna 0,035 pistettä.

Saavutus nostaa heitä yli 400 sijaa. Uusi sijoitus on noin 1300 kohdalla.

Antti Ahokas oli huippuvuosinaan nousemassa jo kovaa vauhtia 200 ensimmäisen joukkoon. Menestyskulku loppui kuitenkin kuin seinään kauden 2008 jälkeen

Maailmassa oli ennen viikonloppua 1720 pelaajaa, joilla oli maailmanlistan pisteitä viimeisen kahden vuoden ajalta.

Ahokas ja Saulo jakoivat ilman pisteitä kahden viimeisen vuoden aikana jääneiden useiden tuhansien – ellei peräti kymmenien tuhansien – kanssa sijalukua 1721.

Suomen listauksessa pisteitä oli ennen viikonloppua 15 pelaajalla, pisteettömien määrä on hyvinkin kymmenkertainen.

Halukkaita pelaajia ammattilaisten kiertueille on nyt ja tulevaisuudessa valtavan paljon.

Vain murto-osa heistä kuitenkaan tekee läpimurtoa sille tasolle, jossa voisi golfia pelaamalla tehdä elantonsa ilman yhteistyökumppanien apua.

Ahokas ja Saulo osallistuvat useiden muiden suomalaisten tavoin Nordic Leaguen seuraavaan kisaan, joka käynnistyy Ruotsissa tiistaina.