Hyppää sisältöön

Anssi Kankkonen ja Teppo Numminen perustavat golfakatemian

Anssi Kankkonen pelasi viimeisen Euroopan Tourin kisansa vuonna 2002.

Anssi Kankkonen ja Teppo Numminen perustavat golfakatemian Pirkanmaalle, joka toimii tiiviissä yhteistyössä Selänne&Piltz Golfacademyn kanssa.

Tunnettu jääkiekkoilija ja golfvalmentajaksi siirtynyt kilpapelaaja yhdistävät voimansa ja perustavat golfkoulun nuorille lupauksille. Näin uutisoitiin vuosi sitten, kun Teemu Selänne ja Mikael Piltz löivät hynttyyt yhteen. Tänä syksynä vuorossa ovat Teppo Numminen ja Anssi Kankkonen, jotka perustavat golfkoulun Pirkanmaalle.

”Golfakatemian tavoitteena on tasoittaa tietä kohti maailman huippua. Toiminta on suunnattu Pirkanmaan ja lähialueiden lahjakkaille nuorille golfareille, jotka haluavat menestyä kilpagolfissa. Akatemian tavoitteena on tukea nuoria pelaajia, heidän henkilökohtaisia valmentajia, vanhempia sekä seuroja pelaajien kokonaisvaltaisessa valmennuksessa. Akatemia tarjoaa pelaajille korkeatasoista golfvalmennusta lajin kaikilta osa-alueilta; lajivalmennus, mentaalivalmennus, fysiikkavalmennus, medical palvelut, sensomoriikka ja tilastointi”, kertoo Akatemian rehtori Anssi Kankkonen.

Akatemia aloittaa toimintansa samantien, ja se on laittanut haun päälle. Siihen voi hakea marraskuun aikana. Akatemiaan valitaan 13-23 vuotiaita pelaajia 10-12 hakemusten ja henkilökohtaisten haastattelujen perusteella. 

Teppo Numminen pitää golfia hienona lajina.

Teppo Numminen pitää golfia hienona lajina.

Getty Images

Akatemian toinen keulahahmo Teppo Numminen yksi Suomen menestynemmistä jääkiekkoilijoista. 

”Golf on hieno harrastus. Haluan antaa panokseni nuorten pelaajien uran edistämiseen Akatemian kautta. Monet menestymiseen tarvittavat ominaisuudet ovat samoja eri lajeissa. Uskon pystyväni antamaan näkemystä ja ajatuksia siitä, millaiset asiat ovat oleellisia huipulle pyrittäessä.   Teemun ja Mikan pääkaupunkiseudulla aloittama toiminta on erinomainen tapa nuorten pelaajien kehittämiseen. Akatemian perustaminen Pirkanmaalle tuntuukin luonnolliselta jatkeelta kilpagolfin edellytysten kehittämisessä.”, toteaa Teppo Numminen.

Akatemian budjetti rakentuu pitkälti yhteistyökumppanien kanssa tehtävän yhteistyön varaan. Näille tarjotaan vuoden aikana näkyvyyden lisäksi yhteisiä tapahtumia. Lisäksi Akatemian pelaajilla tulee olemaan vuosittainen omavastuu osuus toiminnan rahoittamisesta. Näin pelaajan kustannukset saadaan pidettyä kohtuullisina ja tarjoamaan kaikki kehittymiseen tarvittavat palvelut.

Akatemian managerina toimii ravintolayritys RestaMaxin hallituksen puheenjohtaja Timo Laine.

Lisätietoja Akatemian toiminnasta ja pelaajahaun aikatauluista antaa Anssi Kankkonen 040 703 0707 tai anssi.kankkonen@gmail.com.  

 

 

Etsi luettavaa