Hyppää sisältöön

Annika Sörenstam ja Gary Player vastaanottivat Vapaudenmitalin Donald Trumpilta

Annika Sörenstam nimettiin vastikään IGF:n puheenjohtajaksi

Ajoitus ei olisi voinut olla huonompi, USA:n presidentin ripustaessa maailman parhaan naispelaajan ja ansioituneimman ulkomaalaispelaajan kaulalle Vapaudenmitalit torstaina.

Valkoinen talo vahvisti tiedon, jonka mukaanAnnika Sörenstam ja Gary Player vastaanottivat torstaina presidentti Donald Trumpin myöntämät Presidential Medal of Freedomit. Palkinnon sai myös postyymisti jo edesmennyt Babe Didrikson Zaharias.

Tilaisuus pidetttin suljetuin ovin ja medialta piilossa vuorokausi sen jälkeen, kun Washintonissa järjestetyt mielenosoitukset johtivat Capitol Hillin kongressirakennuksen valtaamiseen ja neljän henkilön kuolemaan.

Varsinkin ruotslalaismedia on ottanut vahvasti kantaa Annika Sörenstamin osallistumista paheksuen.

Vapaudenmitalien kautta aikojen saaneiden golfarien  määrä kasvoi Trumpin viimeisenä presidenttivuonna neljästä seitsemään. Hän myönsi saman mitalin 2019 Tiger Woodsille.

Trumpin valtakaudella Vapaudenmitaleja myönnettiin eri elämänaloilla kunnostautuneille vain 23, näistä peräti neljä osui golfareille.   

Viimeisenä vuonna neljästä palkitusta kolme oli golfareita ja yksi Trumpin tukijoihin lukeutuva puoluekaveri. 

Sörenstamin ja Playerin lisäksi Trumpin palkitsemana paikalla oli vain kalifornialainen rebublikaanipoliitikko David Nunes.

Barack Obama  (2009-2017 jakoi mitaleja huomattavasti enemmän 118. Ainoa golfari joukossa oli tummaihoinen Charlie Sifford (2014)

Ensimmäisinä tunnustuksen kävivät Valkoisesta talosta noutamassa Arnold Palmer (2004) ja Jack Nicklaus 2005).

Etsi luettavaa