Hyppää sisältöön

Yhteistyössä : Xplora

Anna lapselle arvopohjainen joululahja

Xplora on norjalainen kellopuhelin lapselle. Laitteessa ei ole lainkaan internet-yhteyttä.

Yhä enemmän saamme lukea mediasta artikkeleita, joissa lasten keskittymiskyky ja oppiminen ovat heikentyneet. Yhtenä suurena tekijänä pidetään liiallista älypuhelimien käyttöä, varsinkin alakouluikäisillä lapsilla. 

”Lauttasaarelaiskoulussa on nyt kännykkäkielto”, uutisoi Helsingin Sanomat (27.11.).

Koulun rehtorin mukaan lokakuusta asti voimassa ollut kännykkäkielto on johtanut parempaan keskittymiskykyyn tunneilla, ja uuden säännön positiiviset vaikutukset on huomattu koulussa niin opettajien kuin oppilaidenkin keskuudessa. Nykyään oppilaat pitävät älypuhelimensa tiukasti repussa opetuksen ajan. 

Tarve lapsen tavoittamiselle on yleisin syy hankkia pienelle koululaiselle puhelin, vaikka todellisuudessa laitteen mukana tulee puhelu- ja viestitoimintojen lisäksi paljon muitakin, usein ei-toivottuja, ominaisuuksia. Älypuhelimet ovat kehittyneet tehokkaiksi minitietokoneiksi, joiden parissa aika vierähtää nopeasti. 

Älypuhelimen runsas käyttö heikentää tutkitusti keskittymiskykyä ja vähentää aktiivisuutta.

Laaja tarjonta ja koukuttavat mahdollisuudet tuovat mukanaan myös varjopuolensa: älypuhelimen runsas käyttö heikentää tutkitusti keskittymiskykyä ja vähentää aktiivisuutta. Siinä missä aikuisilla käyttäjillä on yleensä parempi ymmärrys käytön seurauksista, lapset ovat haavoittuvaisemmassa asemassa. 

Tutkimusten mukaan älypuhelinaddiktio vaikuttaa keskittymiskyvyn heikentymisen lisäksi negatiivisesti lapsen tunneälyn kehitykseen ja voi aiheuttaa ongelmakäyttäytymistä. Älylaitteiden hankkimista pohtiessa onkin hyvä ymmärtää, että laite, joka tuo iloa ja viihdettä aikuisten elämään, ei välttämättä ole oikea valinta lapselle. 

Norjalaiset havahtuivat tähän kasvavaan ongelmaan jo muutama vuosi sitten ja kehittivät maailman ensimmäisen lapsille suunnitellun puhelimen. Xplora keskittyy tuomaan lapsen elämään turvallisuutta, aktiivisuutta ja terveitä elämäntapoja, tarjoten samaan aikaan vanhemmille mahdollisuuden tavoittaa lapsi milloin vain. 

Xploran missio on tutustuttaa lapset teknologian maailmaan lempeän turvallisesti. Sen vuoksi siinä ei ole internet-yhteyttä tai pääsyä sosiaaliseen mediaan. Näin lapset voivat liikkua, leikkiä ja luoda, samalla kun kellopuhelin on helposti ranteessa. Xplora tukee lapsen kasvua ja kehitystä sekä tekee koululaisen elämästä turvallisempaa.

Hanki nyt Xplora -kellopuhelin lapselle. Saat joulukuun ajan Xploran verkkokaupasta 40 € alennuksen koodilla ”GOGOLF”. Etukoodi on voimassa X6Play tuotteisiin Xploran verkkokaupasta

Etsi luettavaa