Hyppää sisältöön

Anna Backman viihtyy Miamissa: ”Lämpimässä pelaaminen ja harjoittelu on ihan huippujuttu”

Anna Backman käynnistää pelinsä Royal County Downin kentällä tiistaina

Backman jäi kauden 2017 Amateur Championshipissa voiton päähän finaalista. Alkavalla viikolla hän hakee samassa kisassa menestystä Royal County Downin kentällä.

Anna Backman nousi nimenä lajia seuraavien tietoisuuteen viimeistään elokuussa 2013 voitettuaan Erkko Trophyn,  avoimet SM-kisat. Hämmästystä herätti erityisesti se, että Kanava Golf Vääksyä edustava Backman oli ykköstilan saavuttaessaan 14-vuotias.

Lapsitähdesta aikuiseksi kasvaminen golfissa on tuonut menestystä kotimaan lisäksi muun muassa Ranskan mestaruuden, sekä helmikuussa ykköstilan uran ensimmäisessä yliopistokisassa USA:ssa.

Vaikeitakin jaksoja on ollut, mutta maailmanlistan tuore sijaluku 86:s kertoo siitä, että suunta on oikea. Messilässä pelatussa Letas-kiertuen kisassa Backman oli upeasti toinen yhdessä Ursula Wikströmin kanssa.

”Kisa oli melkoista vuoristorataa kolmen päivän ajan. Viimeisellä yhdeksiköllä sain puristettua itseäni oikeaan suuntaan tuloslistalla. Odotukset eivät ennen kisaa olleet kovin korkealla”, keväällä USA:ssa alle odotusten pelannut Backman ynnäili.

Harjoitteluja ja pelaaminen Floridassa avaa uusia mahdollisuuksia

Useimmista muista opiskelijoista poiketen Anna Backman käynnisti koulunkäynnin ja University of Miamin joukkueen edustamisen tammikuussa. Yliopisto sijaitsee kaupungin keskustasta noin 30 kilometrin päässä, jonne junalla pääsee varsin helposti.  

”Viihdyn erinomaisesti. On tosi siistiä herätä aamulla lämpimässä ja auringon paistaessa ja päästä treenaamaan tai pelaamaan. Opiskelut on toki hoidettava kunnolla, alkuun tämä aiheutti stressiä, joka varmasti vaikutti myös golfiin.”

Timo Rauhalan valmennukseen siirtynyt Backman on määritellyt tavoitteekseen kehittyä jäljellä olevien 3,5 vuoden aikana pelaajana tasolle, joka mahdollistaisi menestymisen ammattilaisena.

Tasonmittaus tapahtuu rajulla tavalla jokaisessa kisassa. Kilpailu on kovaa. Voitosta huolimatta Backman on NCAA:n ykkösdivisioonan koulujen rankkauksessa sijaluvulla 192.  Petra Salko on saman listan 90:s 

Voiton jälkeisissä viidessä kisassa sijaluvut olivat välillä 22-79.

”Timon kanssa kommunikoimme  talvikuukausien aikana pitkälti  videoiden kautta. Hän antoi lähettämäni materiaalin ja tuntemusteni perusteella ohjeita harjoitteluun ja peliin.”

Reikäpelit miellyttävät

Women´s Amateur Championshipiin osallistuu 144 pelaajaa, joista 64 pääsee kahden kierroksen jälkeen reikäpeleihin.

Royal County Down on avattu vuonna 1893, se isännöi varsin usein merkittäviä amatöörikisoja

Royal County Down on avattu vuonna 1893, se isännöi varsin usein merkittäviä amatöörikisoja

GETTY IMAGES

”Kohtuullinen peli riittää jatkoon pääsemiseksi. Reikäpelit ovat sitten aivan oma maailmansa, joka pelimuotona miellyttää minua kovasti.”

Kisan voittajalle on luvassa paikka kolmeen majoriin, (US Open,British Open, Evian Championship) sekä Augustassa ennen Mastersia käytävään naisamatöörien kohtaamiseen.

Suomalaispelaajia Royal County Downissa on mukana kaikkiaan seitsemän.

Kesäkauden muut golftapahtumat ovat Backmanin osalta vielä suurelta osin auki.

”Joukkueiden EM-kisat ovat luultavasti ohjelmassani, muista  en vielä osaa sanoa varmasti. Kesällä täytyy myös pitää hieman lomaa lajista, sillä USA:han palatessani koulu ja golfohjelma ovat tiukkoja”, Backman kertoi haastattelun lopuksi.

Etsi luettavaa