Hyppää sisältöön

Ammattilaisten nelinpelit jatkuvat Royal Luukki Skins Gamesilla – NHL-tähti LETAS:in ranking-kärjen parina

Sanna Nuutinen on pian Suomen ykkösgolfari naisissa

Legendaarisella Luukin kentällä käydään tänään iltapäivällä jälleen viihdyttävä golfkilpailu nimeltä Royal Luukki Skins Games. Mukaan on tulossa 14 paria, mutta tunnetuin pelaaja on ammatiltaan jääkiekkoilija.

Luukin kenttä on kasvattanut monia suomalaisia huippunimiä. Muun muassa Mikko Korhonen on SHG:n kasvatteja ja hionut suoria lyöntejään lyhyellä Luukin kentällä. Mielenkiintoinen kenttä ei välttämättä tarjoa pituutensa puolesta suuria haasteita, mutta nelinpeliformaateissa se toimii mainiosti pienine viheriöineen ja mielenkiintoisine väylineen. 

Royal Luukki Skins Gamesiin on ilmoittautunut 14 paria mukaan, joista suurin osa on ammattilaisia. Ykkössuosikin viittaa sovittelevat harteilleen Luukin kentän tuloksella 58 viime vuoden mestaruuskisoissa pelannut Tuomas Salminen, joka saa parikseen Albert Eckhardtin. 

Challenge Tourin kilpailussa Vierumäellä pelanneista mukana Hipun lisäksi ovat Joonas Granberg, Mikael Salminen ja Peter Erofejeff. 

Mielenkiintoisin pari lienee kuitenkin lauantaina LETAS-kisan Tshekissä voittanut Sanna Nuutinen, joka saa parikseen NHL-tähti Markus Granlundin. Nuutinen nousi voittonsa myötä naisten maailmanlistalla parhaaksi suomalaiseksi. 

SHG:n puolesta tarjolla on yleisölle Widgrenin makkarapiste ja Olvin sponsoroima juomapiste. Kilpailussa pelataan Kurk Golfin kisan tapaan ensimmäiset yhdeksän reikää best ball -pelimuodolla ja jälkimmäiset yhdeksän reikää scramblea. 

Luukissa kotikentällään pelaava toimitusjohtaja Jarkko Raski odottaa ennenkaikkea hyvähenkistä ja hauskaa golfkilpailua. 

”Varmasti saadaan tasainen ja hauska kisa aikaiseksi. Nämä pelimuodot pitävät yleensä tulokset tasaisina ja birdieitä, sekä eagleja tullaan näkemään. Jos ei kerkeä paikanpäälle, kannattaa ehdottomasti jännittää GameBookin välityksellä tuloksia. Luukin kenttä sopii tällaisiin pelimuotoihin todella hyvin ja uskon myös pelaajien viihtyvän”, Raski kertoo.

Edellisen osakilpailun voittoon Kurkissa pelasivat Noora ja Roope Komulainen, jotka eivät aikatauluongelmien takia kerenneet mukaan SHG:n kisaan. Kilpailu käynnistyy kello 15.00. 

Lähtöajat ja ryhmät: 

15.00: Harri Suni & Joonas Granberg , Jaakko Lahtela & Mikka Mäkinen 

15.10: Tiia Teiniketo & Lari Nikkanen , Erik Myllymäki & Ville Nykänen

15.20: Sanna Nuutinen & Markus Granlund , Marko Savela & Joni Jouhkimainen

15.30: Tuomas Nukari & Ville Kuronen , Ossi Mikkola & Peter Puhakka

15.40: Kristian Kulokorpi & Miki Kuronen , Tuomas Salminen & Albert Eckhardt

15.50: Mikael Salminen & Marko Kostensalo , Nikke Tyry & Ville Lagerblom 

16.00: Peter Erofejeff & Tuomas Pollari , Jarkko Raski & Markus Ervasti 

Etsi luettavaa