Hyppää sisältöön

Amerikka viimeisteli lauantain voitoilla

Amerikan joukkueen lataus oli Eurooppaa parempi lauantain iltapäivän otteluissa. 

Iltapäivän avausottelussa Rory McIlroy ja Thomas Pieters jyräsivät Dustin Johnsonin ja Brooks Koepkan 4/2. Eurooppalaisten yhteenlaskettu bestball tulos ottelussa oli -11. Thomas Pieters on ollut Rory McIlroyn loistava pari. He ovat yhdessä voittaneet Euroopalle kolme pistettä. 24-vuotias Pieters on näyttänyt onnistuvansa myös paineiden alla. Nuorukaisen loistava peli tulee varmasti nostamaan itseluottamusta jatkossa. Rory McIlroy on ollut täydessä liekissä koko viikon ja vastannut äänekkäälle yleisölle rajuilla tuuletuksilla. 

McIlroy kertoi, että yleisön vihamielisyys vain lisää taistelutahtoa.

McIlroy kertoi, että yleisön vihamielisyys vain lisää taistelutahtoa.

GettyImages

Iltapäivän toinen ottelu käänsi Euroopan vaihteen väärään suuntaan. Danny Willett ja Lee Westwood saivat vastaansa parin J.B. Holmes ja Ryan Moore. Willet ja Westwood pitivät ottelun johtoa suurimman osan päivää. Erittäin kuumaksi syttynyt J.B. Holmes kuitenkin tasoitti pelin kolmellatoista. Ottelun ratkaisi lopulta Lee Westwoodin putteri. Kuudellatoista hän missasi metrin birdie putin mutta pelikaveri Willet onnistui omassaan. Seitsemällätoista Westwood missasi par putin metristä antaen johdon amerikkalaisille. Viimeisellä Westwood löi loistavan lähestymisen puolen metrin päähän reiästä mutta epäonnistui jälleen putterilla ja voitto lipui amerikkalaisille 1up. 

Lee Westwood viimeisellä väylällä

Lee Westwood viimeisellä väylällä

GettyImages

Kaymer ja Garcia eivät onnistuneet griineillä riittävän hyvin ja hävisivät iltapäivän kolmannen ottelun Phil Mickelsonille ja Matt Kucahrille. Phil ratkaisi voiton seitsemännentoista birdie putilla 2/1. 

Patrick Reed loisti jälleen iltapäivällä ja pelasi fourball ottelussa huikeaa peliä. Jordan Spieth tyytyi sivustakatsojaksi kun Reed teki kierrokselle seitsemän birdiä ja eaglen. Henrik Stenson ja Justin Rose kaatuivat lukemin 2/1. 

Patrick Reed kertoo, että otteluiden suurilla tunteilla on positiivinen vaikutus hänen peliinsä.

Patrick Reed kertoo, että otteluiden suurilla tunteilla on positiivinen vaikutus hänen peliinsä.

GettyImages

Sunnuntain single otteluihin lähdetään tilanteesta: Amerikka 9 1/2, Eurooppa 6 1/2. Ryder Cup pokaalin säilyttämiseen Eurooppa tarvitsee 14 pistettä kun Amerikka tarvitsee voittoon 14 1/2. Tämä tarkoittaa sitä, että voittoon Amerikan on ansaittava sunnuntaina 5 pistettä ja Euroopan 7 1/2. 

Kolmen pisteen takaa-ajo on Euroopalle iso tehtävä sunnuntaina. Vaikka 2012 Eurooppa onnistui voittoon neljän pisteen takaa on vastaava yllätysvoitto tapahtunut vain kahdesti Ryder Cupin historiassa.

Tämä ei tarkoita sitä, että kilpailu olisi ohi. Sunnuntaina pelaavat kaikki ja jaossa on yhteensa 12 pistettä. 

Euroopan joukkueen kaksi parasta ovat olleet Rory McIlroy ja Thomas Pieters tuloksilla 3-1-0. Kolme huonointa ovat olleet Danny Willet 0-2-0, Lee Westwood 0-2-0 ja Martin Kaymer 0-3-0. 

Amerikkalaiset ovat onnistuneet tasaisemmalla rintamalla ja joukueen jokainen pelaaja on ollut mukana ainakin yhdessä voitossa. Joukkueen paras pelaaja on ollut Brandt Snedeker 2-0-0. Reed ja Spieth ovat 2-1-1 ja Kuchar, Mickelson, Koepka ovat kaikki 2-1-0. Joukkueen heikoin on yllättäen Dustin Johnson lukemilla 1-2-0. 

Sunnuntaille molemmat joukkueet ovat ymmärtäneet hyvän aloituksen merkityksen. Siksi päivän aloittavat molempien joukkueiden parhaat pelaajat. Avausottelu on viikon mehukkain Patrick Reed vastaan Rory McIlroy. Eurooppa on asettanut kaikki pisteitä voittaneet pelaajat listan kärkeen. 

Reed VS McIlroy

Spieth VS Stenson

Holmes VS Pieters

Fowler VS Rose

Walker VS Cabrera Bello

Mickelson VS Garcia

Moore VS Westwood

Snedeker VS Sullivan

D. Johnson VS Wood

Koepka VS Willett

Kuchar VS Kaymer

Z. Johnson VS Fitzpatrick

Leaderboard

 

Etsi luettavaa