Hyppää sisältöön

Amatöörit ”pelastivat” Sami Välimäen jatkopaikan Etelä-Afrikassa

Sami Välimäen pelit jatkuvat Etelä-Afrikassa. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki paransi eilisestä viidellä lyönnillä ja pelit jatkuvat myös lauantaina Etelä-Afrikassa.

DP World Tourilla 65 parasta ja samassa tuloksessa olevat läpäisevät yleensä cutin. Sami Välimäen (-1) sijoitus on kahden kierroksen jälkeen 67:s. Normaalisti tämä tarkoittaisi sitä, että Välimäki joutuisi viettämään vapaata viikonloppuna, mutta nyt tilanne on toinen: Välimäki on viivalla myös huomenna.

Tämä johtuu siitä, että DP World Tourilla amatöörejä ei lasketa mukaan 65 parhaan pelaajan joukkoon. Koska Christian Maas (-3) ja Kyle De Beer (-2) pelaavat amatööristatuksella, läpäisee suomalainen karsintaseulan Leopard Creek Country Clubilla pelattavassa Alfred Dunhill Championshipissä.

Cut-rajaksi muodostui siis lopulta -1, johon Välimäki päätyi kierrostuloksillaan 74 ja 69.

Eagle par 4:lla – taas

Välimäki lähti tämän päivän kierrokselleen kymppireiältä ja pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää pariin tehtyään kolme paria, birdieä ja bogia.

Takaysinsä eli reiät 1–9 Välimäki aloitti kahdella perättäisellä birdiellä. Bogi nelosreiällä pudotti hänet jälleen tilanteeseen yhden alle parin, mutta kuutosella Välimäki teki eaglen. Kyseessä on lyhyt par 4 -reikä, jonka Välimäki avasi draiverilla neljään metriin ja puttasi pallon sisään.

Upea venyminen tärkeässä paikassa. Välimäki on muutenkin konnustautunut Leopard Creekissä par 4 – rei’illä, sillä myös eilen Välimäki onnistui tekemään eaglen par 4:lle. Tuolloin hän säkitti pallon kauempaa 50-asteisella wedgellä.

Kilpailua johtaa kahden kierroksen jälkeen Scott Jamiesson tuloksella -13 (68-63). Toista sijaa jakavat Ranskan David Ravetto sekä englantilaiset Nathan Kimsey ja Eddie Pepperell, jotka ovat kolme lyöntiä skottia perässä.

Kympin sakkiin Välimäellä on eroa seitsemän lyöntiä ja 20 parhaan joukkoon kuusi.

DP World Tourin rankingissa Välimäki on viidentenä ennen tämän viikon kilpailua.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Ras Al Khaimah Championship
Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki

Ladies european tour

Magical Kenya Ladies Open
Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto, Noora Komulainen, Niina Liias, Ursula Wikström

CHALLENGE TOUR

Bain Whiskey Cape Town Open
Oliver Lindell

Asian tour

Saudi International


korn ferry tour

The Panama Championship

Etsi luettavaa