Hyppää sisältöön

Amatööri rikkoi maailmanennätyksen – käsittämätön haamukierros piti sisällään muun muassa kolme eagleä, joista yksi oli holari

Alexander Hughesin tuloskortti on uskomatonta luettavaa.

Yhdysvaltalainen Alexander Hughes sivusi viikonloppuna maailmanennätystä pelattuaan Oklahomassa sijaitsevan kunnallisen kentän tulokseen 55 (-16).

Alexander Hughes löi viime viikolla ällikällä ihan jokaisen – myös itsensä – pelattuaan tuloksen 55 lyöntiä kierroksellaan South Lake Golf Coursella, Oklahomassa.

Muun muassa Golf.com uutisoi, että yliopistogolfarin tulos piti sisällään 10 birdieä, kolme eagleä ja viisi paria. Bogeja tuloskorttiin ei tullut yhtäkään.

Tällaisen esityksen jälkeen ei ollut ihme, että kierroksen jälkeen hän joutui hieman pohtimaan, miten varsin uskomattoman asian kertoisi klubilla. Eihän sitä meinannut uskoa todeksi edes mies itsekään.

”Yritin vain pohtia, kuinka esittäin asian mahdollisimman ei-ääliömäisesti”, Hughes naureskeli Golf.comin haastattelussa.

Niinpä hän päätyi kysymään, että paljonko täällä on kenttäennätys? Kun selvisi, että se on 59 lyöntiä, Hughes sanoi, että taisin juuri rikkoa sen.

NEW COURSE RECORD & A Hole-In-One Zander Hughes shot a 55 from the blue tees. He shot 26 on the front nine, which…

Julkaissut South Lakes Golf Course Torstaina 27. elokuuta 2020

Hughesin tulos ei ollut ainoastaan kenttäennätys, se myös sivusi maailmanennätystä – ainakin Guinnessin ennätystenkirjan mukaan. Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että edellinen ennätys tehtiin vain reilun sadan kilometrin päässä, samassa osavaltiossa.

Hän jakaa ennätyksen australiaisen Rhein Gibsonin kanssa. Tämä pelasi tuloksen 55 (-16) vuonna 2012.

Siinä missä Gibson on melko meritoitunut ammattilainen, jolla on voitto esimerkiksi PGA Tourin haastajakiertueelta Korn Ferry Tourilta, 24-vuotias Hughes on pyörinyt lähinnä amatööriympyröistä ja vasta harkitsee siirtymistä ammattilaiseksi.

Hän on entinen 2. divisioonatason yliopistogolfari ja amatöörien maailmanlistalla hän on ollut parhaimmillaan 1 400 korvilla.

Toistaiseksi menestystä ei ole kuitenkaan tullut, sillä kolmesta minitourin kisasta tuloksena on ollut jokaisesta putoaminen cutista. Miehen aiempi kierrosennätys 60 kertoo kuitenkin siitä, että kykyä pelata matalia kierrostuloksia löytyy.

Hughesi tietenkin toivoo, että maaginen tulos antoi hänelle rutkasti itseluottamusta jatkoa ajatellen ja ura ammattilaisena urkenisi.

Tässä se on, Alexander Hughesin tuloskortti ennätyskierrokselta. Varmuuden vuoksi sen on allekirjoittanut kaikki neljän hengen ryhmän jäsenet.

Tässä se on, Alexander Hughesin tuloskortti ennätyskierrokselta. Varmuuden vuoksi sen on allekirjoittanut kaikki neljän hengen ryhmän jäsenet.

Ruutukaappaus / South Lake Golf Course

Ja sitten kierrokseen tarkemmin.

Hughes aloitti kierroksen parilla, mutta täräytti heti toiselle reiällä holarin lyhyehköllä par 3 -reiällä. Kolmannen reiän parin jälkeen mestarimme hyppäsi birdiejunaan, joka päättyi vasta yhdeksännellä reiällä – eagleen.

Meno ”tasaantui” takaysin alussa, sillä viiden ensimmäisen reiän aikana syntyi ”vain” kaksi birdieä. Sen jälkeen tykitys alkoi taas. Par 4 -reiällä (15) syntyneen eaglen jälkeen hän teki loppuun kolme perättäistä birdieä.

Kirjaa Hughesille piti 14-vuotias Grant, joka oli seurasi tulitusta äimän käkenä vierestä ja hoki lopussa pelikaverilleen, että tiedätkö, missä menet tuloksen suhteen. Hughes sanoi suurin piirtein tietävänsä, muttei halunnut sitä juuri ajatella.

Päätösreiän suoritukseen nuoren merkkarin hehkutuksella ei ollut vaikutusta, sillä pitkälyöntinen sankarimme täräytti par 5 -reiällä (n. 450 metriä) niin pitkän avauksen, että pääsi lyömään lähestymistä wedgellä. 

Läheltä piti, että hän olisi saanut maailmanennätyksen täysin omiin nimiinsä, sillä hän miltei upotti 18. reiällä eagle-chipin.

Lopputuloksesi muodostoi häikäisevä 55 lyöntiä kentällä, jonka Hughes pelasi ennätyskierroksellaan takatiiltä noin  5 850 metriä pitkänä. 

Kenttä ei vastaa PGA Tourilla pelattavia areenoita ja kilpailuolosuhteita, jossa ennätystä pitää hallussaan Jim Furykin 58 lyönnillä.’

Mutta koittakaapa tehdä itse perässä!

Etsi luettavaa