Hyppää sisältöön

Alueelliset kilpailukiertueet kasvattavat suosiota

Himos Golf on saanut kenttäänsä kehitettyä ja kääntänyt käyrät nousuun imagonsa ja pelaajamäärien suhteen

Alueelliset useilla kentillä pelattavat kilpailukiertueet kasvattavat suosiotaan golfarien keskuudessa. Esimerkiksi perinteiset heinäkuussa järjestettävät West Coast Tour ja Keski-Suomen Kierros tarjoavat kilpailemisen lisäksi nautinnollista lomagolfia parhaimmillaan.

Lounais-Suomen alueellinen viiden kentän kisakiertue West Coast Tour järjestettiin heinäkuun ensimmäisellä viikolla jo 13. kerran. Kenttien pelijärjestys on koko historian pysynyt samassa muodossa Uusikaupunki-Rauma-Nakkila-Yyteri-Pori.

Osallistujia kiertueella oli tänä vuonna 86 pelaajaa, jotka kilpailivat tasoituksensa mukaisesti joko scratch-, lyöntipeli- tai pistebogeysarjassa. Jokaisessa osakilpailussa palkittiin molempien sarjojen kolme parasta, mutta tour-ajatuksen mukaisesti jokaisessa kiertueen osakilpailussa kerättiin sijoitusten mukaisesti myös kokonaiskilpailun pisteitä.

Matti Pylkkänen voitti West Coast Tourin lyöntipelisarjan.

Matti Pylkkänen voitti West Coast Tourin lyöntipelisarjan.

West Coast Tour (PGK)

Kiertueen kentistä kiitosta saivat erityisesti Uusikaupunki ja Porin Kalafornia, joiden griinien kunto oli erinomainen. Lähes kaikki kentät kärsivät kuitenkin edelleen osittain vaikeasta keväästä ja siirtosääntöä jouduttiin käyttämään lähes kaikissa osakilpailuissa.

West Coast Tourin kokonaiskilpailun voittajiksi selviytyivät scratch-sarjassa Petri Syvänen (KyG), lyöntipelisarjassa Matti Pylkkänen (Tarina) ja pistebogeysarjassa Kalle Honkonen (PGK).

 

Himos Golf uutena kenttänä Keski-Suomen Kierroksessa

Himos Golf liittyy mukaan Keski-Suomen Kierrokseen

Himos Golf liittyy mukaan Keski-Suomen Kierrokseen

GoGolf

Toinen suosittu alueellinen kisakiertue on Keski-Suomen kentillä heinäkuun toisella viikolla pelattava Keski-Suomen Kierros. Kierroksen järjestävään viiteen kenttään kuuluvat Muurame Golf, Revontuli Golf, Jyväs-Golf, Laukaan Peurunkagolf sekä tälle kaudelle uutena päätöskenttänä Himos Golf.

Kiertueen kokonaiskilpailuun huomioidaan kolme parasta kisatulosta, joten osallistujien ei ole pakko kiertää kaikkia viittä kenttää. Jokaisella kentällä pelataan kuitenkin myös yksittäinen osakilpailu. Myös Keski-Suomen Kierroksen kilpailusarjana ovat scratch, lyöntipeli ja pistebogey.

Vaikka suurin osa kiertueiden osallistujista on paikallisilta kentiltä, niin varsin moni kesälomalainen on myös löytänyt alueelliset tapahtumat. Oheiset kiertueet tarjoavatkin helpon tavan päästä kiertämään lähialueella useita kenttiä ja nauttia samalla rennosta lomagolfista pienessä kilpailuhengessä.

Etsi luettavaa