Hyppää sisältöön

Alle 18-vuotiailla parempi tulostaso kuin alle 21-vuotiailla nuorten SM-kisoissa

Sakke Siltala johtaa alle 18-vuotiaiden sarjaa.

Ainoastaan kaksi pelaajaa on onnistunut alittamaan nuorten SM-kisoissa kahtena ensimmäisenä päivänä. Molemmat pelaavat alle 18-vuotiaiden sarjassa. Myös tytöissä 18-vuotiaiden kärkitulos on kovempi kuin 21-vuotiaiden.

Eilen siinä onnistui Sakke Siltala, tänään Jesse Saareks. Nimittäin parin alittamisessa nuorten SM-kilpailuissa.

Kotkassa, Mussalon kentällä pelattavassa kisassa mestaruudet jaetaan alle 21- ja 18-vuotiaiden sarjassa. Sekä Siltala että Saareks pelaavat nuorempieni ikäluokkien mestaruudesta.

Siltala johtaa kilpailua tuloksella -1 (71-72). Saareks jakaa toista sijaa Anton Rothin kanssa tuloksessa +2.

Kymen Golfin kentällä erityisesti avauslyönnit vaativat tarkkuutta.

”Eipä tullut tänään isompia virheitä. Väylät ovat varsinkin etuysillä kapeaa ränniä, joten väyliin pitää osua”, sanoi Siltala.

”Rennolla pelillä vaan huomiseen.”

Alle 21-vuotiaissa kärjessä on isäntäseura Kymen Golfin Elias Haavisto, joka johtaa Helsingin Golfklubin Markus Luomaa lyönnillä. 

Kotkalainen iski torstaina +1 (73), ja samaan tulokseen 73, päätyi Mussalossa myös Luoma. Kaksikon jälkeen kolmanneksi nousi Pickalan Jaapo Jämsä. Hän on yhteistuloksissa kuitenkin jo kuuden lyönnin päässä Haavistosta, jotta voittotaistelusta vaikuttaisi tulevan kahden kauppa.

Haaviston tuloskortista löytyi torstaina neljä birdietä, pari bogia, pareja… ja sitten se vähän huono tripla väylällä 13.

”Se oli vaan luokaton lyönti, joka päätyi veteen, viheriöllä vielä kolme puttia, se siitä, Haavisto sanoi.

Tämän jälkeen Haavisto heräsi ja pari seuraavaa väylää kulkivat birdie-vauhtia.

”Pelissä on selvästi havaittavissa progressiivista kehitystä. Huomenna sitten kunnon vauhti päälle”, Haavisto totesi helteisen kierroksen jälkeen.

Virvik Golfin Matilda Svahn vankisti johtopaikkaa 18-vuotisten tyttöjen sarjassa. Svahn pelasi avauskierroksen tapaan myös torstaina kentän par-tulokseen. Yhteistulos 144 (72,72) on kuusi lyöntiä parempi kuin Viipuri Golfin Ada Huhtalalla.

Porvoolainen teki maltillista ja tarkkaa työtä avauslyönneillään.

”Vaikea kenttä ilman muuta. Draiviavauksia vain kahdella väylällä, muuten spoonilla tai rautavitosella. Tuolla etuysillä osuin mukavasti jokaiseen väylään”, sanoi Svahn.

”Kenttä vaatii järkevää pelitapaa, myös huomenna päätöskierroksella.”

21-vuotiaiden sarjassa Koski-Golfin Krista Junkkari tuli takaa ja meni eilisten kärkipelureiden ohi. Torstaina tuloksen 73 lyönyt Junkkari johtaa sarjaa nyt viidellä lyönnillä. Junkkarin takana Camilla
Järvelä
pelasi torstaina 79 ja avaiskierroksen jälkeen kisaa johtanut Liisa-Maria Vaihtovaara vielä lyönnin enemmän 80.

”Eilisen jälkeen peli meni tänään parempaan suuntaan, vaikka pieniä virheitä vielä tulikin. Hyvällä mielellä lähden kyllä huomiselle pelikierrokselle”, Junkkari totesi.

Etsi luettavaa