Hyppää sisältöön

Alkoholiongelman ja masennuksen kellistänyt Chris Kirk kärjessä – Jordan Spiethille rujo romahdus

Kolme ja puoli vuotta selvinpäin ollut Chris Kirk johtaa yksi Sony Openia. Jordan Spieth pääsi pakkaamaan laukkujaan.

Jordan Spieth koki melkoisen romahduksen Sony Openin toisella kierroksella. Peräti 11 lyöntiä tulostaan heikentänyt Spieth putosi cut-rajan väärälle puolelle ja pääsi pakkaamaan laukkujaan etuajassa.

Ennenaikaista kotimatkaa Havaijilta Teksasiin hän ei varmasti olisi osannut ennakoida vielä torstain jälkeen johtaessaan kilpailua kahden muun pelaajan kanssa tuloksella 64 (-6).

Spiethin vaikeuksista kertoo paljon se, että hän onnistui tekemään toisella kierroksella vain yhden birdien. Kun bogeja tuli peräti kuusi muodostui kolminkertaisen major-voittajan yhteistulokseksi -1 (64-75).

Samalla hänestä tuli toinen pelaaja neljään vuoteen, joka on pudonnut kisassa jatkosta johdettuaan sitä avauskierroksen jälkeen.

Lyönnin paremmalla tuloksella Spiethin pelit olisivat jatkuneet tänään.

Sisäisen rauhan löytänyt Kirk kärjessä

Chris Kirk on puhunut avoimesti siviilielämän ongelmistaan. KUVA: GETTY IMAGES

Kisan kärkipaikalla jatkaa Yhdysvaltain Chris Kirk, jonka ura ei ole ollut pelkästään ruusuilla tanssimista.

37-vuotias Kirk voitti vuosina 2011-2015 neljä PGA Tourin kilpailua ja nousi maailmanlistalla kolkuttelemaan kymmenen kärkeä. Sitten alkoi alamäki sekä pelillisesti että siviilissä. Kirk sairastui masennukseen ja alkoholismiin, jolle hän päätti laittaa stopin toukokuussa 2019.

Kirk haki ongelmiinsa ammattiapua ja on ollut nyt kolme ja puoli vuotta selvin päin.

Menestystä on sen jälkeen tullut, mutta viimeisin voitto on edelleen vuodelta 2015. Tällä viikolla Kirkillä on oiva mahdollisuus katkaista voitoton putki, sillä Sony Open tuntuu sopivan hänelle. Esimerkiksi vuonna 2021 hän sijoittui kilpailussa jaetulle toiselle sijalle.

Kierroksen jälkeen haastattelussa Kirk puhui syvällisesti siitä, kuinka hän on ongelmiensa jälkeen löytänyt tasapainon elämään ja löytänyt sisäisen rauhan.

Kirkin mukaan hän ei enää määrittele itseään pelkästään sen mukaan, millainen hän on ammattilaisgolfarina, vaan pystyy erottamaan työminän ja siviiniminästään.

”En tiedä, onko siitä (sisäisestä rauhasta) apua kentällä, mutta se ehdottomasti auttaa silloin, kun olen päättänyt kierroksen. En enää arvioi itseäni sen mukaan, millainen olen ammattilaisgolfarina, vaan minulla on omat elämät ammattilaispelaajana ja ihmisenä. Ne ovat kaksi eri asiaa”, hän kertoi.

Kirk johtaa Sony Openia kilpailun puolivälissä tuloksella -11 (64-65), mutta Taylor Montgomery ja J.J. Spaun ovat ainostaan lyönnin päässä.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Dubai Desert Classic
Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

AMATÖÖRIGOLF

NSW Medal, miehet
Jaapo Jämsä

AMATÖÖRIGOLF

NSW Medal, miehet
Katri Bakker ja Henni Mustonen

ALL THAILAND GOLF TOUR

Boonchu Ruangkit Championship
Janne Kaske


Etsi luettavaa