Hyppää sisältöön

Alex Hietala ja Daniella Barrett ”Talin SM-kisojen voittoon”

Suomalaispelaajat eivät saaneet ulkomaalaisista haastajia Erkossa tänäkään vuonna

Finnish Amateur Open, eli Erkko Trophy käytiin jälleen kerran ilman ulkomaalaispelaajaa voittotaistelussa. Näin ollen voidaan sanoa, että Alex Hietala voitti jo kauden toisen suomenmestaruutensa. Erkko Trophyn on pakko tehdä suuria panostuksia kilpailun pelaajistoon jos se haluaa säilyä osana eurooppalaista amatöörigolfin historiaa.

Finnish Amateur Erkko Trophy tunnettiin pitkään yhtenä eurooppalaisen amatöörigolfin kärkitapahtumista. Suuren tapahtuman idea oli siinä, että sponsorit lennättivät isojen golfmaiden maajoukkeiden parhaimmistot kilpailemaan Talin viheriöille. 

Kysymys kuuluikin Talissa usein, voisiko joku suomalainen haastaa parhaita eurooppalaisia amatöörejä? Aina huhuiltiin tulevista pelaajista. Englannin maajoukkue oli aina mielenkiintoinen, Espanjasta saatiin paikalle kovia ryhmiä. Italialaisista mukana kävin muun muassa Francesco Molinari

Viimeiset vuodet voitosta taistelemassa ovat olleet käytännössä vain kotimaiset pelaajat. Paikalle on saatu vieläkin ulkomaalaisia, mutta parhaat joukkueet ovat väistäneet kilpailun harmittavan kaukaa. Tänäkään vuonna voittotaistossa ei ollut yhtään ulkomaalaispelaajaa niin miesten, eikä naisten sarjassa. 

Miehissä Talin oman suomenmestaruuden vei täten Alex Hietala, jonka huippuvuosi sai makeaa jatkoa. Kaksi voittoa legendaarisilta kentiltä. Ensin virallinen suomenmestaruus Aura Golfista ja nyt Erkko Trophyn voitto vuonna 1932 perustetulta Talin kentältä. 

Miesten sarjassa toiseksi sijoittui upean viimeisen kierroksen 64 (-7) pelannut Matias Honkala, joka hävisi kokonaistuloksessa lyönnillä Hietalalle. Miesten sarjan paras ulkomaalainen oli 11:nneksi sijoittunut itävaltalainen Daniel Hebenstreit

Naisissa Daniella Barrett (-4) nappasi voiton kuuden lyönnin turvin ennen Emilia Tukiaista. Paras ulkomaalainen oli kahdeksan lyönnin päähän kolmanneksi tuloksella +4 sijoittunut kolumbialainen Silvia Garces Escalante

Amatöörigolfin asema tuntuu väkisin jäävän entistä suurempaan varjoon. Lajin panostukset ovat aiheestakin siirtynyt enemmän ammattilaispuolelle. Erkko Trophy on selkeästi ollut yksi osakärsijä, eikä huomioarvo legendaariselle kilpailulle ole enää huipussaan. 

Tapahtuma oli saanut positiviista palautetta pelaajilta ja positiiviseksi merkinnäksi asettui myös hienossa kunnossa oleva kenttä. 

 

Etsi luettavaa