Hyppää sisältöön

Albatrossi liihotteli kuppiin Paltamossa – Ahokas ja Tukiainen kärjessä

Antti Ahokas on laittanut rakennuspalikoita uusiksi off-seasonin aikana

Antti Ahokas ja Emilia Tukiainen johtavat Paltamo Openia avauskierroksen jälkeen. Kentällä tehtiin tänään huimia suorituksia, sillä Otto Vanhatalo teki albatrossin ja Martin Plukka uransa ensimmäisen ässän.

Seitsemän vuoden tauon jälkeen Paltamo Openiin osallistuva Antti Ahokas oli elementissään kilpailun avauskierroksella. Tuloksella 66 (-6) kilpailun avannut Ahokas johtaa lyönnin erolla Matias Honkalaan.

Naisten kilpailussa Emilia Tukiainen (-3) repi peräti viiden lyönnin eron takana tuleviin, ja hän pääsee lähtemään varsin mukavasta tilanteesta torstain kierrokselle.

Ahokas oli luonut itselleen varsin toimivan pelistrategian keskiviikolle, jota hän noudatti hyvällä menestyksellä koko kierroksen ajan.

”Täällä pitää pelata huolellisesti, ja se oli minun teema tänään. Kierros lähti aika rauhassa liikkeelle, koko ajan oli kyllä birdiepaikkoja, mutta en saanut niitä sisään. Viidellätoista löin 46 metristä sisään, ja se sitten laittoi kierroksen kunnolla käyntiin”, Ahokas kertoi.

Kuusi alle parin pelattu avauskierros oli vahva näyttö Ahokkaan osaamisesta, sillä Paltamon kenttä pitää pelaajat varpaillaan koko kierroksen ajan.

”Kenttä pitää pelaajan aika hyvin zonessa, eikä se anna yhtään happea missään vaiheessa.”

Honkala toisena, kiitos huikean jälkimmäisen ysin

Ahokkaan vanavedessä on tungosta, ja lähimpänä häntä haastaa viime viikolla Hill Sidessa toiseksi taipunut Matias Honkala (-5). 10. tiiltä kierroksensa aloittanut Honkala oli neljän pelaamansa reiän jälkeen jo kolme yli parin, mutta 29 lyönnillä sujunut jälkimmäinen yhdeksän reikää nosti hänet kilpailun kärkikahinoihin.

Myös Lauri Ruuska ja Henri Lahdenperä (-4) ovat hyvissä asemissa avauspäivän jälkeen.

Kilpailussa nähtiin myös kaksi todellista huippusuoritusta, kun ensin Otto Vanhatalo (-3) teki 3. reiälle albatrossin ja sen jälkeen Martin Plukka (par) onnistui tekemään hole-in-onen reiällä 8.

”143 metriä, mailana rautakasi. Lähti ihan mintti lyönti, sellainen kahden metrin draw. Yksi pomppu, ja sinne sujahti!” Plukka kertasi uransa ensimmäisen hole-in-onen syntyä.

Emilia Tukiainen johtaa naisten sarjaa peräti viidellä lyönnillä.

Emilia Tukiainen johtaa naisten sarjaa peräti viidellä lyönnillä.

Juha Hakulinen

Tukiaisella tukeva johto

Naisten kilpailua johtavan Emilia Tukiaisen tuloskortti oli juuri sellainen, miltä Paltamo Openia johtavan pelaajan tuloskortin tuleekin näyttää. Paltamon kentällä isot tulokset tulevat todella helposti korttiin, jos peli yhtään pätkii. Tukiaisen avauspäivän kortissa oli viisi birdieä ja kaksi bogia.

”Etuysi oli vielä vähän tahmeaa, ja kympilläkin oli vaikeuksia. Sen jälkeen ärsytti sen verran, että sain pinnistettyä muutaman birdien loppukierroksella”, Tukiainen kertoi.

Naisissa toista sijaa jakavat Kia Sormunen ja Emmi Jalkanen (+2).

Tulospalvelu

Etsi luettavaa