Hyppää sisältöön

Aila sulkee todennäköisesti golfkenttiä Suomessa: ”Pelaajat pelkäävät myrskyä”

Huomiseksi on ennustettu kovaa vesisadetta

Huomiseksi on ennustettu syksyn pahinta myrskyä. Myräkän äityessä pahaksi kannattaa pysyä kaukana golfkentältä, sillä puiden kaatumisen vuoksi pelaaminen myrskyssä on vaarallista.

”Suomeen saapuu Skandinaviasta voimakas matalapaine, joka sataa runsaasti maan keskivaiheilla ja voimistaa Pohjanlahdella pohjoistuulen myrskylukemiin. Huomenna myrskypuuskat leviävät lännestä maan etelä- ja keskiosaan.”

Näin ennustaa Ilmatieteenlaitos. Myräkän kerrotaan kulkevan Suomen yli vuorokaudessa. Se pyyhkäisee koko maan länsi-itä-suunnassa keskiviikkoiltapäivän ja torstaina aikana.

Helsingin Sanomien mukaan pääkaupunkiseudulla myrskylukemiin päästään tämänhetkisten ennustusten mukaan torstaina iltapäivällä. Kemin edustalla on mitattu jo 18 metriin sekunnissa yltäviä puuskittaisia tuulia. Myrskyn määritelmä täyttyy, kun tuulta on yli 21 metriä sekunnissa.

HS:n mukaan Helsingin pelastuslaitos kehottaa kaupunkilaisia pysymään sisätiloissa ja välttämään oleskelua lähellä ikkunoita. Se varoitti myös käyttämästä hissejä ja pysäköimään autoa puiden viereen, sillä myrsky saattaa katkoa puita.

Pahimman myräkän aikaan ei ole viisasta mennä myöskään pelaamaan golfia. Osa kentistä on tehnyt päätöksen pelaajien puolesta. Ainakin Hämeenlinnassa sijaitseva Linna Golf laittaa huomenna kentän ja ravintolan ovet säppiin suosiolla.

”Voimakas tuuli voi aiheuttaa esimerkiksi puiden kaatumista, joten teimme päätöksen turvallisuussyistä. Palataan aiheeseen aurinkoisemmissa merkeissä perjantaina 18.9”, Linna Golfin tiedottaa Facebook-sivuillaan.

Kirkkonummelainen Kurk Golf on auki. Toimitusjohtaja Petteri Patjas tosin sanoo, ettei torstaille varauksia ole juurikaan tehty.

”Pelaajat pelkäävät selvästi myrskyä”, Patjas sanoo.

Patjas kertoo, että tarvittaessa pelaamista rajoitetaan tai kenttä suljetaan kokonaan.

”Pelaajien turvallisuus on ykkösasia. Seuraamme myrskyn kehittymistä päivän aikana tiiviisti ja luonnollisesti pelaamista rajoitetaan, jos näyttää siltä että kentällä ei ole turvallista pelata.

Henkilövahinkojen lisäksi myrsky saattaa aiheuttaa myös aineellisia vahinkoja golfkentille.

”Toivotaan kuitenkin, että vahingoilta säästyttäisiin. Tiedän, että kenttämestarimme Sasha ei nuku silmällistäkään ennenkuin myrsky on ohi”, Patjas toteaa.

Sääennusteiden mukaan myrskyä edeltää myös voimakkaat sateet. Jo runsas vedentulo voi sulkea kenttiä, jotka ovat viime viikonlopun sateiden jäljiltä jo ennestään kosteita. Esimerkiksi Ringside Golf ei laskenut sunnuntaina pelaajia takaysille, koska kentällä lainehti.

GoGolf seuraa myrskyn kehittymistä ja vaikutusta golfiin huomenna torstaina.

Etsi luettavaa