Hyppää sisältöön

Aila-myrsky kaatoi puita viheriöiden päälle Vaasassa – seura pyytää pelaajilta talkooapua

Aila-myrsky kaatoi puita kulkureiteille

Aila-myrsky on tehnyt tuhojaan erityisesti länsirannikolla, eivätkä tuholta ole välttyneet golfkentätkään.

Vaasan Golfissa myräkkä on aiheuttanut huomattavaa tuhoa. Puita on kaatunut kulkureitetille, väylille ja myös yhdelle viheriölle.

Toiminnanjohtaja Janne Laaja sanoo, että tuhot ovat pahimmillaan uusien metsäväylien puolella. Vaasa Golfissa on kolme yhdeksän reiän kenttää, joissa uudet ja vanhat väylät menevät ristiin. Vanha 18-reikäinen kenttä sijaitsee entisellä pellolla, joten se säästyi pahemmilta tuhoilta.

Vaasalaisten onneksi vanha kenttä on edelleen slopattu, joten sitä voidaan käyttää tarvittaessa myös kilpailuissa. Näin joudutaan tekemään poikkeuksellisesti myös huomenna, sillä kentällä alkaa klo 12 yritystapahtuma, jota ei tietenkään haluta perua.

”Yritetään aamulla raivata se (vanha kenttä) käyttöön huomiseksi”, Laaja kertoi GoGolfille.

Laaja sanoo, ettei raivaustöissä mene tänään myöhään, koska myrsky ei ole vielä täysin sivuuttanut Vaasaa.

”Ennen pimeää pääsee kotiin. Metsässä tuulee vielä sen verran, ettei sinne uskalla mennä”, hän sanoi.

Raivaustyöt onkin tarkoitus aloittaa todenteolla huomenna aamulla. Seura pyytää myös jäsenistöä talkoisiin, jotta kaikki reiät saataisiin kokonaisuudessaan pelikuntoon viimeistään viikonlopuksi.

Myös Raumalla myrsky jyräsi

Myös reilu 200 kilometriä etelämpänä Rauman Golfissa myrsky on kaatanut puita ja aiheuttanut muutenkin tuhoa.

”Kentällä lukuisia kaatuneita puita ja todella todella isot määrät roskaa. Parhaillaan kenttää siivotaan ja vaarallisia myrskykaatoja tehdään vaarattomaksi”, kenttä tiedotti Facebook-sivuillaan.

Ilmatieteenlaitos julkaisi aamulla sivuillaan Varsinais-Suomeen ja läntisen Uudenmaan rannikkovyöhykkeelle poikkeuksellisen varoituksen: Säätilanne kehittyy erittäin vaaralliseksi myrskypuuskien vuoksi. Siirry sisätiloihin.

Nyt näyttää siltä, että pääkaupunkiseudulla myrsky ei yllä yhtä koviin tuulilukemiin kuin esimerkiksi länsirannikolla, vaikka esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentällä on mitattu puuskassa myrskylukemia.

Meteorologi Ari Mustala kuitenkin muistutti, että myrsky voi vielä voimistua myös pääkaupunkiseudulla.

Kajaanissa tulvii

Aila-myrsky etenee nyt kohti maan itäosia, jossa on odotettavissa kovia tuulia.

Kajaanissa kenttä laitettiin kiinni myrskyä edeltäneiden rankkasateiden vuoksi. Kajaanin golfin ykkösväylällä oli suuri lampi, mikä teki pelaamisen mahdottomaksi.

Kajaanin Golfin toimitusjohtaja Juha Tuukkanen kertoi Kainuun Sanomille, että tulviminen johtuu siitä, että lähistöllä sijaitseva Vimpelinlampi ei vedä riittävän nopeasti vettä kentältä.

”Kun lampi taas vetää, niin kenttä tyhjenee nopeasti”, Tuukkanen sanoi lehdelle.

Oletko kuullut tai kuvannut Aila-myrskyn aiheuttamia tuhoja golfkentällä. Lähetä viesti osoitteeseen: jussi@gogolf.fi.

Etsi luettavaa