Hyppää sisältöön

Ahokas ja Kakko lähtivät vauhdikkaasti telineistä Itävallassa – Välimäki puristi kierroksensa pariin

Antti Ahokas pääsi mukaan viimeisten joukossa Austrian Openiin ja on osoittanut olevansa paikan arvoinen.

Roope Kakko ja Antti Ahokas ovat aloittaneet suomalaisista vahvimmin Austrian Openin. Mukana on seitsemän suomalaista, joista ainoastaan Sami Välimäki on ehtinyt pelata kierroksen loppuun.

European Tour alkoi tänään torstaina Itävallassa ET:n ja Challenge Tourin yhteiskisalla ja jatkuu toisella yhteiskisalla ensi viikon keskiviikkona.

Mukana kisoissa on mukavasti suomalaispelaajia. Esimerkiksi tänään käynnistyneessä kilpailussa on peräti seitsemän suomalaista, kun myös Antti Ahokas pääsi Austrian Openiin mukaan. Muut suomalaiset kisassa ovat Sami Välimäki, Tapio Pulkkanen, Roope Kakko, Kim Koivu, Oliver Lindell ja Janne Kaske.

Suomalaisista Austrian Openin ovat aloittaneet vahvimmin Ahokas ja Kakko, jotka ovat tuloksessa kaksi alle parin. Se riittää tässä vaiheessa jaettuun 16. sijaan. Ahokas on pelannut kaksitoista reikää ja Kakko kuusi.

Pulkkanen on kolmen reiän jälkeen tuloksessa -1 ja sijalla 34. Hän aloitti birdiellä ja teki kahdelle seuraavalle reiälle parin.

Välimäki onnistui puristamaan avauskierroksen pariin, vaikka teki rei’ille kuusi ja kaksitoista tuplabogeyn. Parissa ovat myös yhdeksän reikää pelannut Lindell ja Koivu, jolla on takana kolme reikää. He ovat jaetulla sijalla 52.

Maaliskuussa uransa avausvoiton European Tourilla ottanut Välimäki teki kierroksella viisi birdieä. Jos bogit ja suuremmat jäävät jatkossa vähemmälle, Välimäki voi olla vielä kova luu kisassa.

Kaske on kolmen reiän jälkeen tuloksessa +2. European Tourin livescoring päivittyy kolmen reiän väliin. 

Kisan kärjessä on tällä hetkellä Skotlannin Craig Howie tuloksella 66 (-6). Hänellä on lyönnin kaula Tanskan  Nicolai Højgaardiin ja vasta yhdeksän reikää tahkonneeseen Hollannin Wil Besselingiin.

Neljäntenä ovat muun muassa seniori Miguel Ángel Jiméneziin ja Belgian Thomas Detryyn, jotka pelasivat kierroksen 68 lyönnillä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa